Kokosrabarberkage

Kokosrabarberkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Kokosrabarberkage, billede 4 Kokosrabarberkage, billede 1 Kokosrabarberkage, billede 2 Kokosrabarberkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Rabarber, renset vægt
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
   
50 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
50 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
  Dej
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Skyl rabarberne, skær dem i mindre stykker og damp dem møre i sukkeret og lidt vand.

Rør en dej af blødgjort smør og sukker. Tilsæt æggene et af gangen og rør til sidst kokosmelet i.

De hakkede mandler drysses i et smurt ildfast fad og rabarberne fordeles over og drysses med 50 g. kokosmel.

Dejen fordeles henover fyldes Kagen bages i 25-30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn (til kagen er gylden).

Serveres med vaniljeis eller cremefraiche.





karakterer:
Opskriften er vist 52015 gange,
og udskrevet 2578 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12805 (3048 kcal)
KJ pr. Pers. 3201 (762 kcal)
Vægt ialt 1340 gram
Vægt pr. Pers. 335 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 955 KJ (227 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 13.6 gram
Kulhydrat 25.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-06-01 09:42:13
Nonoxal neutraliserer syren i rabarber. De fleste har sikkert prøvet, at tænderne føles ru, når de har spist rabarber. Det er pga syren i rabarberne. Dette undgås/formindskes, når nonoxal tilsættes. Nonoxal findes i supermarkeder ved ingredienser til syltning, det er flydende, og plejer at findes i klare glasflasker.

  -   2008-05-24 07:23:16
Rigtig god kage - man kan spare lidt på sukkeret og anvende lidt kvark i stedet for noget af fedtstoffet.

  -   2008-04-16 14:55:53
Alletiders kage. Jeg prøvede at hælde annassaft over den lune kage. Muf

  -   2007-05-12 10:24:42
hvad er nonoxal ????

  -   2005-01-01 01:01:01
Fadet på billedet er et ovalt fad på 25x35 cm., det er måske lige stort nok. Vil skyde på at dobelt portion svarger godt til en bradepande 24x34 cm.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er super lækker, kan anbefales