Italiensk foccacia - madbrød

Italiensk foccacia - madbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Chef Diavola

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
0.25 pk.gær (økologisk)
2 tsk.groft salt
5 dl.vand
2 kg.øko mel
0.5 dl.olivenolie
 rosmarin
 havsalt
 
Opskrift:
Gær, olie, salt og lunkent vand hældes i en stor skål. Melet røres i lidt af gangen så der ikke dannes klumper, indtil dejen er dejlig blød og netop ikke klistrer.

Dejen skal hæve i ca 2-3 timer lunt og overdækket med et viskestykke, indtil den ca er dobbelt størrelse

Dejen kommes forsigtigt i en bradepande hvori der er godt med olivenolie. Dejen trykkes med fingrene ud så det nogenlunde passer til bradepanden og der dannes små fordybninger overalt. Det er vigtigt ikke at mase dejen flad, da vi gerne vil have luftboblerne bevaret i brødet(det giver den lette konsistens/krumme)

Dejen stilles endnu engang til hævning et lunt sted, ca 1-2 timer (afhængig af hvor meget tid du har til overs på dette tidspunkt!)

Olie hældes let over brødet og det krydres med havsalt, rosmarin eller hvad man nu engang foretrækker af krydderier.

Brødet bages 35-45 min. i forvarmet varmluftovn på ca 220* indtil det er gylden med en hård skorpe.

Når brødet er færdigbagt får det endnu en pift olie og evt et drys havsalt. det giver lige det sidste.

Tips:

tilsæt evt. 2-300 gram spelt, graham eller andet groft mel. Hak oliven, soltørret tomat eller andre lækkerier og tilsæt dejen





karakterer:
Opskriften er vist 16620 gange,
og udskrevet 387 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-16 12:29:45
Der må være en fejl i opskriften, for jeg kan ikke få dejen til at indeholde 2 kg mel. Der kan kun være 1 kg.