Thailandske Forårsruller

Thailandske Forårsruller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Forårsruller

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Nadine

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Forårsrulledej
 
 Galangarod 10x5 cm. revet på micrograin
 Ingefær 10x5 cm. snittet i fine tern
2 stilkeCitrongræs, Snittet i fine strimler
1-2 fedhvidløg, snittet fint i tern
750 g.Svinekød
3 Gulerødder
1 bdt.Forårsløg snittet i fine strimler
0.5 Spidskål Snittet i mindre strimler
 Sød basilikum
 Koriander
1 dl.Fish-sauce efter smag
 Salt
 peber
2 æg
 
 Rapsolie
 
Opskrift:
Galangarod, ingefær, citrongræs og hvidløg brunes i en gryde med olie.

Kødet tilføjes og steges med.

Når kødet er ved at være færdigt tilføjes gulerødderne og et par minutter efter resten af grøntsager + krydderurter.

Smages til med fish-sauce, salt og peber.

-----------------

Forårsrulledejen ligger klar under et vådt viskestykke - det skal ligge derunder hele tiden, for ikke at tørre ud/klistre sammen.

Man trækker en tynd skive af gangen og lægger på bordet, kvadratisk med en spids opad.

Den øverste trekant pensles med æg.

Afhængig af størrelsen på sine forårsruller, tager man 1-2 spsk. fyld og lægger nederst i hjørnet.
Så ruller man en enkelt gang - folder derefter siderne ind over, som en konvolut - pensler igen med æg og ruller rullen færdigt.

Man skal rulle stramt, ligesom hvis man ruller sushi. Hvis der kommer for meget luft ind i, kan de eksplodere i olien.

Derefter lægges de på et stykke bagepapir.

Olien er varmet op i en gryde (ca. halvt fyldt, afhængig af størrelse) til høj varme.

Ovnen er tændt ved ca. 100 grader, ildfast fad med bagepapir ligger klart.

Med en stegepincet, lægges forårsrullerne forsigtigt ned i den varme olie og steges til de er sprøde og gyldne.

1-5 af gangen afhængig af størrelse på forårsrullerne og overskud.

Derefter lægges de i ovnen og holdes varme.

Tips:

Vi lavede dem som hovedret og lavede dem i mellemstørrelse og spiste 4-6 hver. Med to store spsk fyld bliver der ca. 22 stk. Hvis man laver dem små, kan det være små snacks som forret eller til buffet.





karakterer:
Opskriften er vist 8645 gange,
og udskrevet 128 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu