Paprikasovs

Paprikasovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Krydderurter - Paprika

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Paprikasovs, billede 4 Paprikasovs, billede 1 Paprikasovs, billede 2 Paprikasovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
20 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Paprika
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Opskrift:
Baconskiverne skæres i tern og løget hakkes fint.

Svits løg og bacon i en gryde i smørret. Tilsæt mel og paprika og rør det ind i fedstoffet.

Tilsæt tomatpure, vand og fløde og lad sovsen koge i 10 min.





Beskrivelse:

Paprikasovs

Den smagfulde sovs fra paprikagryde kan få de flestes mundvand til at løbe, så hvorfor ikke lave en paprikasovs og servere den til andre kødretter? Den klassiske sovs går godt til både stegt såvel som kogt kød, og egner sig særligt til svinekød og fjerkræ. Ønskes en mere pikant og kraftigere sovs, øger du blot mængden af paprika.

Hvad er paprika?

Paprika er et populært krydderi, som er lavet af tørrede og knuste kernefri peberfrugter. Ungarn er kendt for at fremstille verdens bedste paprika, og det er ikke helt uden grund, da landets regioner tilbyder nogle yderst gunstige forhold at dyrke peberfrugterne i. Krydderiet kommer i flere variationer, og kan derfor tilfredsstille hver en smag, uanset om man er til mild, sød, røget eller stærk. Sundhedsmæssigt indeholder paprika både C- og A-vitamin, Salicylsyre og Capsaicin, og skulle efter sigende have en anti-inflammatorisk effekt. For at bevare paprikas karakteriske smag, bør det røde krydderi opbevares tørt, mørkt og i en lufttæt beholder.

karakterer:
Opskriften er vist 30905 gange,
og udskrevet 217 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8189 (1949 kcal)
KJ pr. Pers. 2047 (487 kcal)
Vægt ialt 1015 gram
Vægt pr. Pers. 253 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 806 KJ (192 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 18.0 gram
Kulhydrat 5.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-05-28 11:24:11
Den blev god, havde tilsat en lille smule spidskommen