Kanelsnegle i fad

Kanelsnegle i fad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KagerRet : Kager - Snegle ( Kager )

Hovedingrediens : Krydderurter - Kanel

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Kanelsnegle i fad, billede 4 Kanelsnegle i fad, billede 1 Kanelsnegle i fad, billede 2 Kanelsnegle i fad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
140 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 knsp. Kardemomme, stødt
   
  Fyld:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
30 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
50 gram Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2.5 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Smørret smeltes, rør mælken i det smeltede smør (må nu max være 37 grader C). Gæren smuldres i og røres ud. Æg tilsættes og røres ud i. Mel sigtes i dejen og dejen æltes til den er blank og smidig.

Dejen rulles ud til ca. 30x30 cm.

Fyldet:
Blødt smør og de øvrige ingredienser røres sammen og smøres ud på.

Dejen trilles sammen og skæres i 2 cm. centimeter tykke skiver. Skiverne lægges i ved siden af hinanden i en bradepande 33x34 cm., hæver i ca. 15 min.

Bages på midterste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 23 min.





Beskrivelse:

Kanelsnegle i fad

Vælger du at bage dine kanelsnegle i fad, holder de langt bedre på formen samtidig med, at de bliver ekstra snaskede, da remoncen ikke glider ud. Fremgangsmåden er stort set den samme, som ved traditionelle kanelsnegle. Den eneste forskel er dog, at sneglene lægges tæt sammen i et fad frem for enkeltvis på en bageplade. Kanelsnegle i fad kan med fordel serveres ved festlige lejligheder, og dekoreres med alskens farver glasur.

Udskift den klassiske remonce

Du kan sætte dit eget præg på dine kanelsnegle i fad ved at udskifte remoncen i halvdelen af kanelsneglene. Overrask gæsterne med en remonce lavet af eksempelvis æbler eller marcipan. Nogle vælger at udskifte remoncen med eksempelvis kagecreme eller sågar drømmekagefyld - dette ses ofte hos bagere, som ønsker at sætte deres eget præg.

Glem ikke glasuren

Glasuren er som prikket over i’et, og må ej forglemmes. Glasur er sukkerovertræk lavet på flormelis og vand. Nogle tilsætter smags- eller farvestoffer for at gøre bagværket mere indbydende. Der anvendes typisk hvid eller brun glasur på kanelsnegle.

karakterer:
Opskriften er vist 7401 gange,
og udskrevet 114 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 23519 (5599 kcal)
KJ pr. Pers. 1959 (466 kcal)
Vægt ialt 1549 gram
Vægt pr. Pers. 129 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1517 KJ (361 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 19.6 gram
Kulhydrat 42.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu