Salt grovbrød

Salt grovbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
100 g.gær
1 l.ymer
4-5 dl.rugmel
2 dl.hvedeklid
2 dl.knækkede hvedekerner
14 dl.hvedemel
2 tsk.salt
1 spsk.Fennikel, stødt
2 dl.hvedemel
 
 Envidere:
2-3 spsk.Smør
3 spsk.Groft havsalt
 
Opskrift:
Gæren smuldres i en stor skål, og ymeren lunes i en gryde og hældes over gæren. Rør, til gæren er opløst og tilsæt rugmel, klid og kerner. Lad blandingen stå ved stuetemperatur 1 times tid, indtil det bobler i overfladen.

Tilsæt hvedemel, salt og fennikel og lad dejen hæve tildækket 1 time.

Ælt dejen igennem med de sidste 2 dl. mel og form 3 brød, der stilles til hævning på melede bageplader i ca. 30 minutter.

Bag brødene nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Dæk evt. med stanniol hvis de bliver for mørke.

Tag brødene ud på en rist. Smør dem med smør og drys med havsalt, mens de endnu er varme.





karakterer:
Opskriften er vist 2164 gange,
og udskrevet 71 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu