Christian den Tiendes æblekage

Christian den Tiendes æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kg.aromafyldte æbler
1 citron, skal heraf
1 vaniljestang
150 g.sukker
3 æg
3 tsk.kanel
150 g.smør
10-12 store tvebakker
1 glasribsgelé flødeskum
 
Opskrift:
Del de skrællede æbler i mindre, stykker og damp dem møre under låg med lidt vand, citronskal og den flækkede vaniljestang. Lad mosen svale.

Pisk sukker og æg skummende og pisk kanel i. Bland den afsvalede æblemos i æggemassen.

Beklæd en god smurt springform med knuste tvebakker, smørklatter og æblemasse. Fortsæt med at lægge lag på lag - der skal være knuste tvebakker øverst med smørklatter på.

Bag ved 175 grader C. i 1/2 time. Lad æblekagen svale.

Purér ribsgelé gennem en metalsigte direkte over kagens overflade.

Pynt i kanten med flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 3972 gange,
og udskrevet 80 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu