Banan is

Banan is, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er selvfølgelig fryseegnet ;-)

Indsendt af : Mia Spangsberg

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.piskefløde
3 dl.mælk
1 knsp.salt
80 g.sukker
3 modne bananer
4 æggeblommer
 
Opskrift:
Til æggeblommerne bruger jeg som regel pasteuriserede, men det er ikke nødvendigt, når æggene i processen bliver varmet op til over 75 grader.

Kom fløden, mælken, ca. 1/4 af sukkeret, saltet i en kasserolle og varm den langsomt op. Imens skræller du bananerne og skærer dem i små stykker. Bananerne kommes i kasserollen, og koges i ca 10 minutter. Det skal kun simre, ikke bulderkoge.

Imens bananerne koger (det lugter lidt underligt), piskes æggeblommerne sammen med resten af sukkeret i en skål.

Når bananerne har kogt i 10 minutter skal de presses igennem en si, er man doven, bruger man bare en blender, men så får man en lidt anden konsistens i isen.

Hæld dem langsomt ned i æggemassen, imens der piskes, så æggene ikke koagulerer. Når tingene er blandet, så hældes det hele i kasserollen igen, og cremen (som den hedder nu) varmes langsomt op til den begynder at blive lidt tykkere. Rør rundt hele tiden, og pas på den ikke bliver for varm. Når man kan trække en finger over bagsiden af grydeskeen, og se hvor man har trukket den, så er massen klar. Tag den af varmen, og lad den køle lidt ned før du stiller den i køleskabet. Rør i den ca hver 10 minut, så der ikke dannes mælkeskind.

Når cremen er kølet godt ned, så hældes den i ismaskinen, og kører til den er færdig. Har man ikke en ismaskine putter man isen i fryseren og rører ca. hver 10. minut.

Tips:

Serveres for sig selv, eller fx sammen med brownies.





karakterer:
Opskriften er vist 7047 gange,
og udskrevet 127 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu