Allerbedste og nemmeste Kanelkage

Allerbedste og nemmeste Kanelkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Eline

Indsendt :      Red :
Allerbedste og nemmeste Kanelkage, billede 4 Allerbedste og nemmeste Kanelkage, billede 1 Allerbedste og nemmeste Kanelkage, billede 2 Allerbedste og nemmeste Kanelkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
7.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
12 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Glasur:
175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
350 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
3 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
   
Opskrift:
Tænd ovn på 200 C

Bland de tørre ingredienser sammen, rør kærnemælken i og til sidst det smeltede smør.

Dejen kommes i en bradepande ca. 23x33 cm. Bages ved 200 grader C alm ovn i ca 30-40 min.

Glasuren:
Smørret smeltes og røres sammen med de øvrige ingredienser. Fordeles på den KOLDE kage.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kanelkage

karakterer:
Opskriften er vist 142832 gange,
og udskrevet 2573 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 35649 (8488 kcal)
KJ pr. Pers. 2970 (707 kcal)
Vægt ialt 2663 gram
Vægt pr. Pers. 221 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1338 KJ (318 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 11.5 gram
Kulhydrat 50.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-05-01 16:28:28
Der er godt nok meget sukker i, kan det være en fejl?

  -   2017-03-08 22:57:00
Kan den fryses

  -   2017-02-07 21:16:35
Har lige bagt kagen - der må gerne komme mere kanel i, hvis man er til kanel 😉

  -   2016-11-03 21:59:49
Jeg havde kefir i køleskabet der skulle bruges, så det prøver jeg, jeg havde ikke flormelis nok til glasur, og jeg tænkte at det ville blive noget juks med smeltet smør så jeg brugte 250gr flormelis 100gr brun farin 175gr smør og 3spskf appelsinsaft fordi jeg ikke havde pasteuriseret æg, og så æltede jeg det sammen i stedet for at smelte smøret! Det er ikke så ringe endda!

  -   2015-08-14 15:07:10
Mette: Når man burger kærnemælk er hævemidlet Natron. Natrons hæveegenskaber sker sammen med en syre. Har man kun bagepulver i køkkenet bruges alm. mælk.

  -   2015-01-02 12:09:37
Jeg syndes den lyder læker men får meget sukker

  -   2014-06-24 18:14:35
Kan nogen hurtigt fortælle mig hvordan glasuren smager? Synes den lyder ret spiciel.. (Overhovedet ikke ment som ondt)Jeg har ludt travlt, så kan i svare mig hurtigst muligt? På forhånd tak :)

  -   2014-02-22 19:44:20
Super kage! Bliver ALDRIG træt af den!

  -   2012-11-14 13:16:38
Kan man bruge minimælk istedet for kærnemælk

  -   2012-11-10 19:42:02
Bare den bedste kage, simpelthen! Er en succes hver eneste gang man har den med til en sammenkomst. Kan anbefale at forsøge med en variant med dobbelt så meget kanel - det bliver den bestemt ikke ringere af. Personligt foretrækker jeg klart kærnemælk! TAK for SUPER opskrift :)

  -   2012-10-05 13:58:28
kan man bruge bagepulver i stedet for natron?

  -   2012-09-26 22:23:19
Rigtig god kage, synes altid den hæver lidt meget, kan man evt. nøjes med 2 tsk natron? :-) Det er en super god kage! Er lidt i tvivl med glasuren, den driller af og til og bliver for tyk?

  -   2012-06-08 14:55:38
jeg syntes at 12 tsk kanel er for meget, så jeg kommer kun 8 tsk i. ellers en super god og nem kage.

  -   2012-05-24 20:32:28
Har lige sat kagen i ovnen, og det er første gang jeg bager den, men undre mig meget over at der slet ikke skal æg i... Og jeg havde ikke kærnemælk i huset, så har brugt mælk, havde nemlig ikke planlagt at lave kage... Er det en fejl at der ikke står æg i opskriften, eller skal der bare ikke æg i...?

  -   2012-02-23 16:06:22
Bedste kanelkage jeg har smagt. Kan aldrig blive træt af den. Smager også fint bare med mælk istedetfor kærnemælk.

  -   2011-11-19 09:26:48
Hej Elina og Lisa jeg delte den ud til min klasse, hvor vi er 27 og vi fik endda to gange! :D

  -   2011-10-08 12:06:10
Jeg tror det vil ødelægge msagen lidt.. Men du skal ikke være bange for at ekspereimentere! ;)

  -   2011-09-29 06:51:03
Kan man putte chokolade stykker i eller vil det ødelægge smagen?

  -   2011-04-29 16:07:34
tjoo, det KAN man vel godt.. Jeg bruger altid kærnemælk - der er et eller andet god smag over det.. Men hvis man har travlt, kan letmælk vel godt bruges ;)

  -   2011-04-22 12:07:55
Kan man godt bruge letmælk istedet for kærnemælk?