Hurtige rugboller, 50 stk. (=2 bageplader)

Hurtige rugboller, 50 stk. (=2 bageplader), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
7 dl.vand
3 dl.kærnemælk
50 g.gær
2 spsk.honning
4 tsk.salt
2 spsk.olie
500 g.rugmel
400 g.hvedemel
300 g.knækket hvede
100 g.solsikkekerner
 
Opskrift:
Vand, kærnemælk, gær og honning blandes sammen. Tilsæt derefter salt, olie, mel og kerner og bland det grundigt med et piskeris eller en stærk grydeske. Stilles til hævning på et lunt sted i ca. 30-45 min eller 4-10 timer i køleskab.

Med en ske, der hyppigt dyppes i vand, laves ca. 50 frikadellestore boller, der lægges på et stykke bagepapir på en bageplade. Hæver, mens ovnen varmes op til 210 oC, og bages derefter i ca. 20 min
Smager rigtig godt som nybagte, men er ikke spændende dagen efter. Velegnede som supplement til morgenmaden eller sammen med gulerødder, bladselleri, osteklodser eller rosiner.

Tips:

Opskrifterne er skrevet til fritidshjemsforhold - laver man dem derhjemme ville jeg nøjes med ½ opskrift.





karakterer:
Opskriften er vist 10979 gange,
og udskrevet 190 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu