Eksotiske Koteletter i Fad

Eksotiske Koteletter i Fad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekoteletter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet - evt. i portioner

Indsendt af : Zina

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Grøntbund:
3 Gulerødder
 3-4 Forårsløg
100 g.champignons
1 løg
3 store fed hvidløg
 rapsolie til stegning
 
4 nakke- eller fadkoteletter
 
 Sauce:
2 tsk.korianderfrø
1 tsk.hel Spidskommen
1-2 tsk.Harissa
3 store Hvidløg - hakket/presset
1 løg - finthakket
2 tsk.sød mexikansk chili
1 tsk.oregano
1.5 tsk.røget paprika
2 tsk.brun farin
1.5 dl.piskefløde
 salt (soya kan bruges i stedet for salt)
 peber
 
 Rapsolie til stegning
 
1 stk.frisk mozzarellaost i skiver
 Skallen af en marokkansk saltet citron
8-10 dadler
2 stk.Jalapenos til hver kotelet (kan udelades)
1 dl.revet grana pedano eller parmesanost
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 175 grader (varmluft) eller 200 grader (alm. ovn).

Start med at vaske og skære alle grøntsagerne til grøntbunden i "mundrette" stykker.
Gulerødderne skæres i tynde diagonale (på skrå) skiver.
Forårsløgene skæres ligeledes i diagonale skiver á 2 cm.
Løg og hvidløg skæres i skiver.

Varm en gryde eller wok op for kraftig varme - skru ned til middelgod varme og kom 2-3 spsk rapsolie i og fordel det. Hvis wok så "sving" det rundt og op ad siderne.
Steg grøntsagerne kort (2-3 min). start med gulerødder, så løg og forårsløg og til sidst champignons.
Grøntsagerne tages op og lægges i et stort ovnfast fad.
Du behøver ikke at holde det varmt.

Sauce:
Korianderfrø og spidskommen knuses i en (kaffe)kværn (obs! du kan IKKE bruge den til kaffe igen! - det er et valg, men hele krydderier holder sig næsten uendeligt - selvfølgelig kan du bruge stødte krydderier, men brug gerne lidt mere, da de hurtigt mister smag og aroma, hvis posen har været åbnet før).
Varm wokken. eller gryden op igen og tilsæt rapsolie på samme måde som før.
Varm krydderierne til de bliver aromatiske (Koriander, spidskommen, oregano, sød Mexicansk chili og harissa). Tilsæt de hakkede løg og hvidløg og lad det simre lidt for svag varme - pas på at det ikke brænder på tilsæt om nødvendigt LIDT mere rapsolie.
Til sidst tilsættes de hakkede tomater, fløden, røget paprika og farin.
Lad saucen blive godt varm, smag den til med salt og peber. Blend den lind og sæt den til side.

Steg Koteletterne evt. på en grillpande, de skal IKKE gennemsteges, men have stegeskorpe. giv dem et drys salt og peber og læg dem i fadet oven på grøntbunden.
Skær citronskallen i tynde strimler, dadlerne i kvarte og fjern stenene.
Fordel skiver af frisk mozzarella, citronstrimler, dadler og evt. jalapenos over koteletterne og hæld saucen over.
Drys til sidst revet grana pedano/parmesan over fadet og sæt det i ovnen i 30 min. ved 175 grader (varmluft).

Spises med ris - Velbekomme.

Tips:

Harissa: Harissa er en marokkansk chilipasta, som er nem at lave selv, men den kan måske også købes i velassorterede supermarkeder og hos de etniske købmænd. Det er en rigtig god idé, at bruge HANDSKER når du laver harissa!! 35g store tørrede chilier - 3 fed hvidløg - 30g salt - ½ dl korianderfrø - 1/4 dl hel spidskommen - 1 dl. olivenolie. Med handsker på fjernes stilk og kerner fra chilierne, som udblødes i kogende vand i ca. 20 min. Varm koriander og spidskommen op på en pande så krydderierne vækkes og bliver aromatiske, kom de varme krydderier i en kværn eller morter og mal dem fint. Kom dem i en blender sammen med salt og de afdryppede og vredne chilier tilsæt olivenolie langsomt under processen - lidt ad gangen. Puttes i et rengjort, skoldet glas og kan opbevares i køleskab i et par måneder. Marokkanske saltede citroner kan ofte købes hos halalslagtere.





karakterer:
Opskriften er vist 14233 gange,
og udskrevet 199 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu