Groft Rugbrød 02

Groft Rugbrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : DaddyOne

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 dl.surdej
3 dl.vand
2 dl.kærnemælk
1 dl.kærnemælk
250 g.hvedemel
250 g.rugmel
2 tsk.salt
250 g.rugkerner
50 g.havregryn
80 g.hvedekerner
80 g.hørfrø
80 g.solsikkefrø
0.75 dl.mørk sirup
 
Opskrift:
Dag 1:
Surdej, vand og 2 dl kærnemælk røres godt sammen med hvedemel og rugmel. Salt drysses over, og dejen stilles til hævning under et klæde. Dejen hæver bedst ved 10-12 grader.
Rugkerner hældes i en skål med rigelig vand, og sættes til blødgøring.

Dag 2:
Dejen røres let, og surdej (ca. 2 dl) tages fra, og sættes i køleskabet.
Vandet hældes fra rugkernerne.
Dejen røres med 1 dl kærnemælk, sirup og alle kernerne, og hældes i en brødform (3 l).
Dejen hæver ved stuetemperatur 3-4 timer, og brødet bages derefter i 2 timer på 170 grader.
Brødet tages straks ud af formen, og køler på risten.
Mens brødet stadig er lunt, pakkes det ind i husholdningsfilm, og står (mindst) til næste dag.

Tips:

Ved at pakke det lune brød ind opnår man, at kondensen trænger ind i brødet, hvorved brødet bliver meget saftigt, og skorpen blød.





karakterer:
Opskriften er vist 15625 gange,
og udskrevet 253 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu