Den RIGTIGE jordbærtærte

Den RIGTIGE jordbærtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mitmit

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.jordbær
1 glasribsgele (fra den Gamle Fabrik er den bedste)
 
 Bund:
150 g.hvedemel
100 g.smør
50 g.sukker
1 æggeblomme
 
 Cremé:
2 æggeblommer
2 spsk.sukker
1 spsk.kartoffelmel
2.5 dl.Kaffefløde 9%
1 vaniljestang
 
Opskrift:
bland mel, smør og sukker sammen. Tilsæt æggeblommen. Smør en tærteform/springform og beklæd den med dejen. Sæt den koldt i ca. 1 time. Prik bunden med en gaffel og bag den ved 225 grader midt i ovnen i ca. 15 min. Dejen skal kun være ca. 4 cm høj i kanten.

Pisk æggeblommer og sukker sammen med vaniljen. Tilsæt kartoffelmel. Hæld fløden i lidt af gangen. Varmes i en tykbundet gryde under konstant omrøring til cremen er lind og cremet.
Når cremen er afkølet hældes den på den kolde bund. Pynt med ca. ½ kg friske søde jordbær skåret i halve stykker. Varm ribsgele i en gryde og hæld den på kagen lige inden den stivner. (skal næsten være kold)


Tips:

Kagen egner sig IKKE til at komme i køleskabet, så den skal helst spises samme dag. Men det er vist heller ikke noget problem





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 40203 gange,
og udskrevet 637 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (86 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-02 10:43:40
Rigtig velsmagende jordbærtærte

  -   2012-04-24 15:41:30
Har bagt 12 styk til en skovtur og de var et kæmpe hit :)

  -   2011-06-19 11:38:13
Har lavet den flere gange nu. Perfekt hver gang. også med chokoladen

  -   2010-11-08 11:28:02
lav chokoladeovertræk til bunden. 200 gram chokoladeknapper eller groft hakket chokolade lægges på dejen mens den endnu er varm. Lad det køle af.