Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Danske frikadeller

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

Flæskefars - Hakket svinekød - SvinefarsFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Conny

Indsendt :

Danske frikadeller 4 Danske frikadeller 1 Danske frikadeller 2 Danske frikadeller 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Opskrift:

Rør farsen først med salt og mel sejt. der efter1 æg, og det røres godt igennem, tilsæt de finthakkede løg og rør sej igen. tilsæt mælk, så farsen bliver formfast.

Dyp en spiskeske i vamt vand, og form frikallerne inden de kommes på panden med let brunet smør. steges ca. 4 min. på hver side, så de har fået en sprød skorpe.

Kog panden af med lidt kartoffelvand fra de kogte kartofler, og kom lidt piskefløde i, og du har en perfekt frikadelle med sovs og kartofler.

Gerne også med varmet rødkål til, men det kan man jo selv vælge efter smag.

Tips:

Hvis man er 2 pers. så frys bagefter halvdelen til en anden næste gang, og nem at gøre sprøde igen (efter optøning)



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (468 stemmer)

Opskriften er vist 552551 gange,
og udskrevet 6472 gange.


Energi:
KJ total 4727 (1125 kcal)
KJ pr. Pers. 1181 (281 kcal)
Vægt ialt 817 gram
Vægt pr. Pers. 204 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 578 KJ (137 kcal)
Protein 13.7 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 4.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Johannes  -  2016-10-12 15:42:16
gode og kan laves af en 12 årig. Så bliver det ikke bedre. ;-)

Sara  -  2016-09-09 16:46:36
Sovsen blev sku ikk til nogen sovs men bare noget tyndt fløde??? :s

Hans  -  2016-08-14 13:20:02
Fine med endnu mere magert kød - 4-7 % som fås i Coop. Og dertil sundere! Men det hjælper med hvidløg og revet muskatnød. Enig i at løgene skal være lidt grovhakkede. Men ikke for store, så de stikker ud og brænder på.

Louise  -  2016-04-29 11:25:48
Brugte kød med 20% fedt, da jeg ellers syntes de kan blive lidt tørre. Ellers super god opskrift.

Lennart  -  2016-03-06 15:37:45
Løg skal være grovhakkede. Og ikke under 2. Lidt ingefær og chili gør ingen skade. Mindst dobbelt op på æg

patrick  -  2013-11-21 16:22:27
Undre mig at der er anvendt oksekød på billederne

  -  2013-01-23 19:33:48
Hvor meget mælk skal der i? :)

Line  -  2013-01-18 00:38:54
Hvor meget mælk skal der i? - skal lave en dansk middag til min mexicanske værtsfamilie, så jeg må ikke gøre noget forkert! De skal have den bedste oplevelse :)

Frokke  -  2012-08-26 19:41:40
De smager Mega godt og er nemme at lave for en 12årig ;)

Sandra  -  2012-06-10 18:30:56
Det er jo ligesom 'mors frikadeller'.. Hvor er det skønt, når tingene er så simple at lave, og smager så godt!

Teresa  -  2012-05-16 17:07:01
De er meget gode og de smager godt

  -  2012-04-20 21:32:08
Til Linda. Når salt og peber er kommet i, tilføjes mel, derfter lidt mællk, så den forbliver fast og steges på panden. Vi skal have dem i morgen, men er kun to personer, så et halvt kilo hakket svinekød, kan deles i to, så den anden halvdel kan koges til boller, men tilføjes godt med karry, gem det i køleskab, og det er klar til sovs og riskogte, med lidt rosiner, og evt. lidt koget grøn peberi risene, ca 13 minutter. - super og ingen spild af mad. 6 frikadeller og 6 carryboller til boller i karry. Conny

Linda i Canada  -  2012-03-11 21:49:57
Hvornår kommer man melen i?

sten   -  2011-11-12 15:56:47
meget nemt

Frogqueen  -  2011-08-24 19:31:52
Fantastiske dunser =) det var min første gang jeg lavede frikadeller og det lykkedes uden problemer.. tak for opskriften!

  -  2011-07-15 18:37:35
dem skal jeg helt klart lave igen :)

Thomas  -  2011-05-02 06:20:48
Med 2 æg, lidt paprika, rødløg, skalotteløg, sennep og lidt hvidløg. Så har du en sand vinder..

harly  -  2011-04-12 14:01:42
en udmærket grundopskrift. Kan med fordel peppes op med div. krydderier eller revne grøntsager.

Rikke  -  2011-03-22 18:43:29
Hvor meget mælk skal der i?

Eline  -  2011-03-19 18:07:37
Mmm.. De ser gode ud, dem laver jeg i morgen ;)

Alex  -  2011-02-28 16:46:29
Brug evt. 2 æg så er de bare super

Kim der prøver ;)  -  2010-11-17 17:37:09
Mums de er gode :)