EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Chokolademousse VIIII

Antal:
Pers.
Ret : Kold Dessert

Ingrediens : Diverse produkter

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt af : Annica

Fryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt : 2010-07-28

Chokolademousse VIIII 4 Chokolademousse VIIII 1 Chokolademousse VIIII 2 Chokolademousse VIIII 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
6 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 tsk. Appelsinskal, reven * 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
6 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Pynt: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Forklaring:

Smelt chokolade i vandbad:
Sæt en gryde over med vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en lille skål. Sæt skålen forsigtigt ned i gryden med det kogende vand. Det kaldes et vandbad. Sluk for blusset, og lad chokoladen smelte. Tag skålen fra varmen. Lad chokoladen køle lidt af, til chokoladen er tyktflydende.

Rør æggeblommer og evt. fintrevet appelsinskal i den smeltede chokolade.

Pisk æggehviderne stive med sukkeret i en skål.

Pisk fløden til flødeskum i en anden skål.

Vend forsigtigt de stive æggehvider i chokolademassen med en dejskraber. Vend derefter flødeskummet i til chokolademoussen er ensfarvet og jævn.

Hæld chokolademoussen i portionsglas, og lad moussen stivne i køleskabet mindst 1 time. Pynt evt med flødeskum og hakket chokolade.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 9651 (2298 kcal)
KJ pr. Pers. 2412 (574 kcal)
Vægt ialt 727 gram
Vægt pr. Pers. 181 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1327 KJ (316 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 23.9 gram
Kulhydrat 19.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.9 (30 stemmer)

Opskriften er vist 61464 gange,
og udskrevet 1884 gange.

Daniel Kokke elev  -  2011-11-03 15:51:05
Opskriften er temmelig god men opgradere den lige lidt så den er perfekt brug 1-2 SPK Sukker i stedet og brug gerne 1 SPK Appelsin hvis ikke mere.. EFter smag. Ellers tak for hyggen;)

Anette  -  2012-03-09 16:41:04
Jeg vil give Daniel ret. Æggeblommerne skal piskes med 2-3 spsk. flourmelis. Så bliver den meget bedre. :-)

  -  2012-03-22 14:42:46
har i ikke med husblads, fordi jeg prøvede, denne her og det blev ikke stiv?

  -  2012-06-13 22:22:38
jeg syndes faktis at den der opskrift på chokolademousse er den bedste opskrift og smager ret godt og jeg giver daniel ret den skal have 1-2spk sukker men ellers rigtig rigtig god

katja  -  2012-07-06 15:50:07
Skulle der ikke have stået PISK æggeblommerne med sukker inden de vendes i chokomassen?

Anna  -  2012-10-05 15:19:41
Til dig der spørger om der skal husblads i: Nej. Du skal bare sørge for, at når du vender æggehvider og flødeslum i, skal du gøre det forsigtigt med en dejskraber. Hvis du fx. pisker det sammen, så mister man luftheden som æggehviderne ellers giver til moussen, og så kan den godt blive ret flad og flydende.