Chokobanankage

Chokobanankage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Crazygirl88

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.sukker
245 g.hvedemel
25 g.kakaopulver
1.5 tsk.bagepulver
0.5 tsk.natron
0.5 tsk.salt
1.5 tsk.vaniljesukker
2 æg
100 g.70 % mørk chokolade
2 dl.varmt vand
1 dl.sødmælk
1 dl.olie
2 godt modne, maste bananer
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 180 grader C.

Bland de tørre ingredienser godt i en skål (sukker, mel, kakaopulver, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker), sæt den til side.

Smelt chokoladen over vandbad.

Bland de våde ingredienser i en anden skål (æg, vand, sødmælk, olie, maste bananer og smeltet chokolade)

Pisk de våde ingredienser i de tørre, indtil de er godt blandet. Dejen skal være ret tynd.

Smør en kageform/bradepande (ca. 23x33 cm)og hæld dejen i. Sæt kage i midten af ovnen og bag ca. 35-40 min.

(Du kan se om kagen er færdig ved at stikke en gaffel i midten af kagen, hvis der ikke er noget på gaflen er kagen færdig.) Tag kagen ud af ovnen og afkøl den på en rist.

Tips:

Bananerne gør at kagen ikke bliver tør, så den kan laves både en og to dage i forvejen. Hvis man vil bruge kagen som dessert kan man lave en ganache til at smøre ovenpå. Ganache: 200 gr. 70 % mørk chokolade i små stykker 1,5 dl. piskefløde 1 spiseske smør (usaltet) Fremgangsmåde: Kom chokoladen i en varmefast skål. Varm fløde og smør op ved medium varme, lige til det koger. Hælde den kogende fløde og smør over chokoladen med det samme, og lad det stå i 5 min. Rør rundt indtil det er en ensartet masse. Når massen er fuldstændig kold, piskes den til en blød og luftig masse. Fordel ganachen på den kolde kage.





karakterer:
Opskriften er vist 13539 gange,
og udskrevet 216 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu