Vindaloo Kylling

Vindaloo Kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Tica

Indsendt :      Red :
Vindaloo Kylling, billede 4 Vindaloo Kylling, billede 1 Vindaloo Kylling, billede 2 Vindaloo Kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Vindaloo past:
2 tsk.spiskommen frø
1 tsk.kardemomme frø
1 tsk.Peberkorn, sorte
1.5 tsk.Peberkorn, sorte
1 tsk.bukkehornfrø
 
5 spsk.hvidvins eddike
1 tsk.salt
3 tsk.kanel, stødt
1 tsk.chilipulver (vælg selv for styrke)
 
1 tsk.brun sukker / farin
1.5 dl.olie
2 store løg i skiver
3 spsk.vand
 
 
 Til retten:
2.5 cm.frisk ingefær skrællet og groft hakket
10 fedhvidløg groft hakket
1 spsk.knust koriander
0.5 tsk.gurkemeje
600 g.kyllingbryst i mundrette stykker
2.5 dl.tomat pure
250 g.kartofler i tern
 
Opskrift:
Vindaloo pasta:
knus spidskommen, kardemomme frø, peberkorn, sennepskorn og bukkehornfrø i en morter eller krydderikværn.
Bland denne blanding med hvidvinseddiken, salt, kanel, chili og sukker. Sæt det til side.

Skær løgne i ringe og steg dem i olien ved middel varme indtil de er godt brun.
Hæld dem op i en si og lad dem dryppe af, gem olien. Hæld løgne i en blender og tilsæt 3 spsk vand eller mere og blend til en jævn konsistens. Bland denne med krydderiblanding fra tidligere. Og sæt det til side.



Blend skrællet ingefær og pillet hvidløgsfed sammen med vand til en jævn pasta og brun den i den gemte olie ved middel varme indtil den er begynder at blive brun.
Tilsæt gurkemeje og koriander og her efter kyllingen lidt efter lidt så den kan nå at brune lidt.


Tilsæt nu vindaloo pastaen fra tidligere sammen med tomatpure og kartoflerne, lad småkoge i ca. en time eller indtil kartoflerne er møre, tilsæt vand hvis den bliver for tør / hænger fast i bunden.

Tips:

Serveres med basmatiris, Naanbrød og øl.





karakterer:
Opskriften er vist 15729 gange,
og udskrevet 182 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-09-29 18:37:03
Helt fantastisk! Lavede den godt nok uden kartofler, for sådan har jeg fået det på indiske restauranter. Brugte også en frisk habanerochili, det gav retten den perfekte styrke! Smager præcis som den skal! :))