Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Glutenfrit mørkt rugbrød

Antal: 2 Brød

Ret : Brød boller og kiks

Hovedingrediens : Mel

RismelOprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Ingredienser:
 Surdej:
100 g.quinoagryn
100 g.majsmel
100 g.hirseflager
4 dl.vand
25 g.gær
 
 Dej:
50 g.hørfrø
50 g.svesker uden sten
4.5 dl.vand
100 g.hirseflager
100 g.Maizena
200 g.rismel
20 g.carob (johannesbrødkernemel)
15 g.salt
6 g.koriander
75 g.solsikkefrø
75 g.boghvedegryn
 


Opskrift:

Dagen før fremstillingen: Surdej:
hæld quinoafrøene i en skål overhæld frøene med kogende vand og omrør ca. et minut kom frøene i en sigte og skyl med rigeligt vand rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt surdejens øvrige ingredienser dæk skålen med et fugtigt klæde og stil den ved stuetemperatur til næste dag.

Fremstillingsdagen: Dej:
blend hørfrøene, tilsæt sveskerne og blend igen hæld blandingen i en skål til røremaskine tilsæt surdejen og de øvrige ingredienser, sigt carob inden det tilsættes rør dejen sammen på en røremaskine med dejkrog i ca. ti minutter beklæd to et-liter folieforme med bagepapir hæld dejen i formene og lad den hæve tildækket i ca. en time forvarm en varmluftsovn til 225°C bag brødene ved 175°C varmluft i ca. en time på nederste ovnribbe vend brødene ud på en rist og lad dem køle af.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (9 stemmer)

Opskriften er vist 23466 gange,
og udskrevet 695 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
Ændring: Boghvede indeholder gluten som dog er under den mindsteværdi som staten har sat for "glutenfrie" produkter!

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
boghvede indeholder IKKE gluten iflg. fødevaredirektoratet og Dansk Cøliaki forening

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
boghvede indeholder også gluten..