Luciabrød 03

Luciabrød 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidLucia

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : LPcook

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.mælk
75 g.margarine
25 g.gær
0.25 tsk.gurkemaeje (1 gram)
1 spsk.kogene vand
1 æg
75 g.sukker
500 g.hvedemel
0.5 æg til pensling
 korender
 sesamfrø
 birkes
 
Opskrift:
1. Mælken kommes i en stor skål
2. Margarine smeltes og hældes i mælken
3. Gær smuldres ned i mælkeblandingen
4. Gurkemeje opløses i 1 spsk kogene vand
5. Æg, sukker og gurkemejeblanding røres også i skålen
6. Melet røres i lidt ad gangen. Når dejen slipper skålen - æltes den på bordet
7. Tænd ovnen på 225 grader
8. Dejen hviler, mens der gøres rent og ryddes op (og spises mælkesnitter)
9. Dejen deles i 16 dele - de rulles ud til lange "pølser"
10. De 16 pølser formes nu til forskellige figurer (kun fantasien sætter grænser)
11. De 16 figurer lægges på en bageplade, pensles og drysses med de forskellige frø.
12. Brødene hæver i ca. 15 min.
13. Bagetid ca. 8-10 min (der kan du jo nå at spise endnu en mælkesnitte!)

Tips:

Det er meningen at de er gule.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Luciabrød

karakterer:
Opskriften er vist 4644 gange,
og udskrevet 117 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-12-11 14:28:26
Man kan også spise mælkesnitter mens de hæver :-)