Kæmpebøf med smag af Italien

Kæmpebøf med smag af Italien, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kit

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hakket oksekød
1 spsk.salt
1 stort æg
1 dl.rasp
1 fedhvidløg
 Peber
 
250 g.champignon
 
1.5 spsk.olivenolie
 
 Tomatsauce:
1 stort løg
1 ds.hakkede tomater m. oregano og basilikum
0.5 dl.Rødvin
 Salt
 peber
 
 Pynt:
3 tomater
 Persille
 
Opskrift:
Rør kødet sejt med salt. Hak hvidløg fint og rør det i kødet sammen med rasp, æg og peber. Lad det hvile. Del champignons i kvarte og steg dem på en pande uden fedtstof, til de er mørke og har afgivet væde.

Mens champignonsne steger forberedes tomatsaucen. Hak løget groft og svits det i en gryde i en ½ spsk. Olivenolie til det er klart. Tilsæt dåsetomaterne og lad det koge ved middelvarme så det koger ind mens det øvrige tilberedes. Husk at røre ind i mellem.

Læg champignons i et fad, og hold dem varme. Hæld ½ spsk. olie i panden. Form farsen til en stor bøf 3 cm tyk og læg den på panden. Lad den stege ca. 8 min. ved god varme. Vend bøffen ved at skubbe den over på en tallerken så den rå side er opad. Hæld ½ spsk. olie over bøffen, læg panden over og vend rundt. Tag tallerkenen af og lad bøffen stege 7-8 min. mere.

Smag tomatsaucen til med rødvin, salt og peber. Hæld tomatsaucen rundt om bøffen, læg en kreds af tomater i både på bøffen og læg nogle af de stegte champignons inden i kredsen. Pynt med persille.

Tips:

Serveres med resten af de stegte champignons, ovnstegte kartoffelbåde og evt. et stykke hvidløgsflute.





karakterer:
Opskriften er vist 5154 gange,
og udskrevet 84 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu