An Gateau Marcel Choclatecake

An Gateau Marcel Choclatecake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 personer

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Sarah30

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
175 g.mørk chokolade
175 g.smør
175 g.sukker
3.5 bægerÆggeblommer, pasteuriseret
3 bægerÆggehvider, pasteuriseret
 
1 stor springform
 Blødgjort smør til formen og lidt sukker til formen
 
Opskrift:
1. Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad.
2. Bland 2/3 del af sukkeret med æggeblommerne og pisk det hvidt.
3. Pisk hviderne stive i en anden skål og tilsæt den sidste tredjedel af sukkeret undervejs.
4. Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer.
5. Fold derefter lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen, så det ender med at give en ensformet masse.
6. Gnid en stor springform grundigt med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende af. Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt.
7. Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175° i ca. 30 min. Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet.
8. Tag formen med bunden ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde sammen, og det er meningen. Lad den køle lidt af, til sidst i køleskabet.
9. Fordel resten af chokolademoussen oven på bunden og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn.
10. Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den sætte sig nogle timer eller evt. natten over. Kagen løsnes fra kanten og bunden af springformen med en kniv.
11. Sigt kakao over kagen og dekorer den evt. med mørke, lyse eller hvide chokoladespåner.


Tips:

Serveres som den er. Eller bedre endnu med is og hindbærcoulis





karakterer:
Opskriften er vist 23209 gange,
og udskrevet 595 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-20 08:49:04
Kan fryses

  -   2012-05-21 22:17:54
den bedste kage ever!!! Jeg laver dobbelt portion. jeg starter med at lave en enkelt portion, hælder det hele i formen og bager. efter 25 minutter tager jeg den ud. mens første portion køler af pisker jeg anden portion sammen og hælder over kagen, så når top-moussen heller ikke at sætte sig i skålen og er fortsat "flydende" når den hældes over. moussen kan også bruges i lagkage med bananer. Eller bare kold med hj. lavet vanilie is til

  -   2011-04-07 15:10:05
ifølge min kæreste verdens bedste chokoladekage!!!

  -   2010-05-26 19:56:39
Verdens bedste chokoladekage!!!!!!