Rugbrød med surdej 04

Rugbrød med surdej 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Annette

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dag 1:
1 stor kop surdej
5 spsk.sirup
5 tsk.salt
750 g.hvedemel
750 g.rugkærner
1.5 l.vand
 
 Dag 2:
1 flaskemørk hvidtøl
1 flaskevand
1 kg.rugmel
 
Opskrift:
Dag 1. Alle ingredienserne fra dag 1 røres sammen til en jævn masse, og stilles tildækket til dagen efter.

Dag 2.
ingredienserne fra dag 2 blandes med massen, og tag så en stor kop fra til surdej. Dejen lægges i 2 store forme og sættes til hævning i 2½ time. Prik huller med en gaffel, og sæt dem i en kold ovn. Bages i 2 timer på 190 gr.







karakterer:
Opskriften er vist 13530 gange,
og udskrevet 268 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-06-19 18:51:42
En stooooor kop surdej? Hvor meget er det???

  -   2014-06-12 15:46:41
Surdej kan næppe anvendes dagen efter, hvis den altså skal være sur, det tegner ca 10-14 dage at udvikle bakterierne, så lav en surdej først halvt mel halvt vand, sukker eller honning evt. Lidt surmælksprodukt, når den bobler og lugter surt er denmklar.