Kyllingefilet på cremet porrebund

Kyllingefilet på cremet porrebund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : John

Indsendt :      Red :
Kyllingefilet på cremet porrebund, billede 4 Kyllingefilet på cremet porrebund, billede 1 Kyllingefilet på cremet porrebund, billede 2 Kyllingefilet på cremet porrebund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
4 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Bacon i tern
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Skær porrerne i tynde skiver og rens dem grundigt under rindende vand.

Svits baconen på en tør pande. Tilsæt derefter porrerne, og svits det hele et par minutter.

Tilsæt vin og fløde, og kog blandingen op. Smag til med salt og peber. Kom blandingen i bunden af et ildfast fad.

Brun kyllingefileterne på begge sider, og læg dem ovenpå porre- bacon blandingen i fadet.

Drys med den revne ost, og sæt fadet midt i en 200 grader varm ovn i 20-25 minutter.

Server med løse ris, lune flutes og salat.





karakterer:
Opskriften er vist 81940 gange,
og udskrevet 1974 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8777 (2089 kcal)
KJ pr. Pers. 2194 (522 kcal)
Vægt ialt 1650 gram
Vægt pr. Pers. 412 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 531 KJ (126 kcal)
Protein 11.1 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 3.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-03-26 09:37:55
En supper dejlig og nem ret

  -   2017-08-28 22:53:03
Første gang jeg lavede retten og jeg lavede lidt ændringer: 6 porrer til 6 mennesker var lidt i overkanten så det skar jeg ned til 4, brugte 300 g bacon, lidt ekstra hvidvin og tilføjede 4 gulerødder. Tilbehør: Hvidløgs flutes og pastasalat bestående af pasta, rød pesto og blendede hvidløg+soltørret tomater. Wauw.. Resulterede i sindsygt mørt kylling og meget tilfredse gæster og bestemt en ret jeg laver igen! 5 Stjerner herfra!

  -   2017-07-26 05:13:11
Jeg har lavet denne ret mange gange men undlader vin og bruger i stedet for ekstra fløde og godt med peber. Frisk pasta er også godt til retten.

  -   2016-01-21 12:09:20
1/4 ltr Piskefløde Champignon - store

  -   2012-03-03 11:21:06
Fantastisk ret. Nem at lave, og man kan variere den, ved at bruge gulerødder, sammen med porrene. Kaffefløde kan bruges, istedet for alm fløde. Vin kan erstattes af halvkraftigt øl

  -   2010-10-21 09:29:54
En fantatisk ret, der vækker begejstring hos børn og børnebørn. Jeg skal dog lige tilføje, at jeg bestemt syntes at retten gør sig bedre med sød hvidvin. Det er som om, den bliver mere afrundet i smag.