Nem mørbradgryde

Nem mørbradgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Ehougaard

Indsendt :      Red :
Nem mørbradgryde, billede 4 Nem mørbradgryde, billede 1 Nem mørbradgryde, billede 2 Nem mørbradgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skær mørbraden i stykker på ca 1cm. Hak løgene i fine stykker og svits i en halvstor gryde. Tilsæt mørbraden. hæld ca halvdelen af fløden i, og tilsæt tomat pureén. Hæld derefter resten af fløden i. Kog ved mellem varme i ca 45 min.

Kog ris eller lav kartoffelmos i mens. og velbekom :)

Tips:

Dejlig ret men måske ikke lige den mest fedtfattige. Vi får den tit herhjemme og ungerne elsker den.





Beskrivelse:

Mørbradgryde - nem opskrift på smagfuld mad til en travl hverdag

Nogle dage er mere hektiske end andre, og de fleste kan have en tendens til at ty til take-away. Men med en nem opskrift på mørbradgryde får du en smagfuld portion aftensmad, som er hurtig at tilberede. Når først den er tilberedt, passer den sig selv i ovnen, og så kan du ellers gå i gang med at koge risen efterfulgt af dagens andre gøremål. Grunden til at mørbradgryden er nem, er på grund af mængden af ingredienser, som er skåret ned til det minimale - dog med respekt for den gode smag.

Opgrader den nemme mørbradgryde på andendagen

Skulle der mod forventning være rester tilovers på andendagen, kan du med fordel tilsætte lidt ekstra ingredienser, såsom cocktailpølser, svampe eller peberfrugt. Du kan også vælge at stege lidt bacon på panden, hvis du ønsker at tilføre endnu mere smag til mørbradgryden.

Du finder min opskrift på klassisk mørbradgryde her.

karakterer:
Opskriften er vist 131496 gange,
og udskrevet 1449 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11027 (2625 kcal)
KJ pr. Pers. 2756 (656 kcal)
Vægt ialt 1320 gram
Vægt pr. Pers. 330 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 835 KJ (198 kcal)
Protein 10.8 gram
Fedt 16.2 gram
Kulhydrat 3.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-01-07 14:04:18
Nem og hurtig ret. Smager fint. Jeg havde til to dage. anden dag kom jeg cocktailpølser i. Det var fint.

  -   2015-07-08 19:06:18
En lækker ret, har lavet den med madlavningsfløde.

  -   2014-12-14 17:37:23
Jeg har lavet denne ret mange gange, og er en fantastisk måde at bruge mørbrad på. Et god fif til en lidt sundere version er at skifte piskefløden ud med madlavningsfløde, selv erstatter jeg det med Oma's flødealternativ med 4 % fedt. Derudover kan retten sagtens klare grøntsager, og både champignons, gulerødder og squash passer super godt ind :-)

  -   2014-09-14 18:12:20
Det er synd og skam at koge et så fantastisk mørt stykke kød som netop en MØRbrad i 45 minutter! Mørbradstykkerne skal svitses et par minutter, tages op og tilsættes retten igen, når løgstykkerne er møre. Tilberedningstid i alt højst 15 minutter.

  -   2012-12-15 16:02:26
Rigtig god mørbradgryde. der kan nemt tilsættes bacon, cocktailpølser, champing osv. :)

  -   2011-10-10 19:16:23
har li lavet den dejligste mørbradgryde gik efter denne opskrift men brugte kun 3 tsk tomat purë kom nogle champions og cocktailpølser i denne ret holder 100%

  -   2009-12-15 13:03:23
Kræsen børn er også vilde med den. og kan nemt tilsættes bacon eller cocktailpølser osv. Vi og ungerne kan bare bedst lide den helt enkelt ;)