Grøn Thai-karry

Grøn Thai-karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Ask

Indsendt :     

Ingredienser:
500 g.hønsekød uden skind
2 ds.kokosmælk
1-2 spsk.grøn karrypasta
2 cm.frisk ingefær
2 fedhvidløg
2 chili
10 kaffir lime blade
0.5 ds.bambusskud
125 g.champignon
2 spsk.fiskesovs
1 tsk.rørsukker
1 lime
1 håndfuld frisk koriander
 
Opskrift:
Skær hønsekødet i mundrette stykker, ingefær i tynde stave og hak hvidløget fint. Skær champignonerne i skiver og chilierne i tynde ringe.

Varm olien op i en wok, og svits kødet et par minutter sammen med ingefær og hvidløg. Skub kødet ud til siden og svits karrypastaen i et minut. Bland kødet og karrypastaen og tilsæt kokosmælk, limeblade, svampe, chili, bambusskud, rørsukker og fiskesovs, og lad det simre i ca. 20 minutter. Tilsæt saften fra limen og smag til med fiskesovs (hvis der mangler salt) og rørsukker.

Hak korianderne og drys dem over retten. Server med langkornet ris f.eks. Jasmin.

Tips:

De fleste ingredienser kan varieres/undlades efter lyst og fantasi. De vigtige ingredienser er: Karrypasta, kokosmælk, limeblade, fiskesovs og rørsukker (kan erstattes af almindelig sukker).





karakterer:
Opskriften er vist 14439 gange,
og udskrevet 288 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-05-26 19:25:01
Man bruger næsten limeblade ligeså meget så du har ret Ask

  -   2010-09-03 08:18:09
Jeg er ikke helt enig. Der kan sagtens anvendes citrongræs i retten (f.eks. ved stegning af køddet sammen med hvidløg og ingefær). Men limebladene giver en meget karaktaristisk smag, der i min verden er meget vigtig for retten.

  -   2010-02-25 15:44:42
Citrongræs kan sagtens anvendes istedet for limeblade. Citrongræs er en meget anvendt kryderurt i Thailand.