EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Paella med kylling og rejer I

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Kylling - Kyllinger

Oprindelsesland : Spanien - Spansk - Spanske

Indsendt : 2002-05-04

Paella med kylling og rejer I 4 Paella med kylling og rejer I 1 Paella med kylling og rejer I 2 Paella med kylling og rejer I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
200 gram Rejer uden skal, kogte
1 ds. Musling. konserves 1 alm. dåse muslinger vejer 250 g. og indeholder 150 g. muslinger drønet vægt
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
lidt Safran tråde *
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
7 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron, saften heraf * Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
150 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
    1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
  Pynt: 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
3 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Skalrejer
   
Forklaring:

Skær kyllingen i tern og brun den i olien og lad det snurre i 10 min. Kødet tages op.

Hakket løg, presset hvidløg, ris og safran kommes i. Når det er svitset i olien, lægges kødet tilbage i gryden. Der tilsættes 6-8 dl hønsebouillon og salt, og retten koger ved svag varme i 10 min.

Tag gryden af varmen og lad den stå i 1 minutter, til risene er helt færdige.

Bland forsigtigt rejer og muslinger i og smag til med krydderier og citronsaft. Til sidst kommes de optøede ærter i.

Paellaén pyntes med tomatbåde, citronbåde, strimler af peberfrugter og skalrejer.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 15200 (3619 kcal)
KJ pr. Pers. 3800 (904 kcal)
Vægt ialt 2828 gram
Vægt pr. Pers. 707 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 537 KJ (127 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 11.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.2 (111 stemmer)

Opskriften er vist 98707 gange,
og udskrevet 7675 gange.

kenneth westlin  -  0000-00-00 00:00:00
man kan også tilsætte ca 700 g mini blæksprutter og det skal koge med risene den blive rigtig god næsten som i spanien

Helle Mortensen  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at servere Sangria til, det er bare super

Thyge Petersen  -  0000-00-00 00:00:00
jeg har prøvet mange opskrifter herinde, men den her slår alt,jeg droppede safranen og kogte peberfrugten med (rød) og ærterne fik de sidste 5-10 min med,næste gang vil jeg prøve med lidt ananas tern og lidt rosiner

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan også bruge Gurkemeje i stedet for safran, det er billigt og giver også gul farve.

Thyge Petersen  -  0000-00-00 00:00:00
den er rigtig god hvis man koger nogen kyllingelår indtil kødet skiller fra benet 30-45 min

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor store skal kyllinge/kalkunkødet skæres ud i ?

SP  -  0000-00-00 00:00:00
En uderst lækker paella, kan sagtens bruges til festmad. Prøv med hele muslinger i skaller.

Helle Hende  -  0000-00-00 00:00:00
Den er super god.

H.C. Andersen  -  2007-01-18 12:45:20
servere pizza til, så er den ekstra drei

Jeanette  -  2007-02-09 01:27:53
Fantastisk opskrift, næste gang undlader jeg dog muslingerne - man kan alligevelle ikke rigtig smage dem for alt det andet fyld... Jeg skar peberfrugt og tomater i tern og kom i, istedet for at pynte med det... TOP DOLLAR..

Jeanette  -  2007-02-09 01:29:39
Smager også godt med ananas i, tak for tippet Thyge Petersen...

  -  2009-08-08 16:56:51
Prøv at tilsætte lidt frisk chili og når man servere retten så kom 1/4 lime til hver kuvert det er bare rigtig godt. Ellers rigtig god opskrift

mee  -  2010-01-27 17:09:01
rigtig lækker ret som jeg helt sikkert ska lave igen. min mand var vild med den. jeg tilsatte 1 kartoffel skåret i tern det var bare TOP. prøv det.

  -  2010-10-29 21:13:06
Kanon ret, der er nem at lave og smager rigtig godt, men til Rikke vil jeg sige, at nok farver gurkemeje gult, men selv om safran er dyrt, er det nu den der giver den rigtige smag! Skal det være rigtig festligt, kan man også pynte med hele skalrejer....

  -  2011-03-14 11:54:57
hvor meget er lidt safran?

  -  2011-08-25 18:21:12
kan man varme det op dagen efter når der er rejer og muslinger i ?

Tyskeren <3  -  2012-02-01 12:09:31
Jeg har haft en diskussion med en pige, og hun siger at paella bunden skal være sprød, er det rigtigt oder was?

Lumre Lennart  -  2013-02-20 18:13:38
Super opskrift! serverede den med et stort glas bourgogne nummenum! :)

Bibs  -  2013-02-23 21:43:00
Dejlig opskrift - serverede den for vores spanske udvekslingsstudent - han synes den var god - tæt på den hans mor laver 😄

Amun-ra  -  2013-07-30 14:57:57
Paellla bund skal ikke være sprød...og når du laver den på den her måde skulle alle nu prøve at lade den simre i godt en time til 90 min, og der efter komme kyllingen i og give den 25 min mere......kylling, rejer og muslinger giver mere smag.......paella kan ikke laves på 30 min....desværre..:)

kirsten larsen  -  2013-09-11 18:19:48
15 min i ovnen skader ikke lidt længer hvis du har lavet den i god tid prøv at brug havtakske i stedet for kylling