Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Stuvet spidskål

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Kål

SpidskålIndsendt :

Stuvet spidskål 4 Stuvet spidskål 1 Stuvet spidskål 2 Stuvet spidskål 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
    1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Kogevand fra kålen 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
Muskat
   
  Evt. hakkede krydderurter dild persille kørvel eller purløg eller en blanding af disse
   


Opskrift:

Del spidskålen i kvarter , skær stokken ud ig skær den i ca 3 stykker. Kålen blancheres i letsaltet vand 3-4 minutter.

Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd til med mælk og væde fra kålen. Lad sovsen koge godt igennem. Vend kålen i. Smag til med salt, peber og reven muskat.

Rør evt. krydderurter i.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (62 stemmer)

Opskriften er vist 250696 gange,
og udskrevet 7374 gange.


Energi:
KJ total 2571 (612 kcal)
KJ pr. Pers. 642 (153 kcal)
Vægt ialt 1343 gram
Vægt pr. Pers. 335 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 191 KJ (45 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 4.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Hanzi  -  2015-12-09 17:36:20
Opskriften kan også laves med dobbelt smør.

  -  2013-01-07 19:49:25
hej med dig og hej med mig den smarger aner det ikke er igang med at lave den

  -  2011-05-23 10:06:24
Er god med frikadeller til

Linerusbjerg  -  2009-09-02 09:51:53
Smager bare så godt, og super nem at lave. Kan sagtens varmes i mikroovnen, så man får glæde af det i flere dage.

Chris  -  2007-06-04 12:16:22
glimrende opskrift, hurtig og nem

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
Den hvide sovs kan nemt laves med det halve smør

Siemsen  -  0000-00-00 00:00:00
God opskrift

Gert  -  0000-00-00 00:00:00
Smager himmelsk - og så'rd nemt!!!

i. thorn  -  0000-00-00 00:00:00
super opskrift - som vor mormor lavede den!