Boller uden æg og mælk, mange variationer

Boller uden æg og mælk, mange variationer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : mammi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
600 g.hvedemel
200 g.italensk durummel
100 g.havregryn
0.5 pakkeneutral smørreost buko
75 g.st. paulin
1 tsk.salt
3 spsk.sukker
1 tsk.vanillesukker
1 dl.olie
5 dl.vand
150 g.solsikke kerner
 
Opskrift:
smuldre gæren i en skål og hæld salt sukker og vanille sukker på, så gæren smelter, hjælp den lidt på vej ved at røre let rundt i det.
når gæren er smeltet tilsættes olie, vand og dernæst solsikke kerner.
(samt ost hvis du ønsker det i, inden melen tilsættes.)
Når det er puttet i, skal der tilsættes begge mel typer til dejen ikke er klæbrig mere.
hvis dejen stadig klæber tilsæt mere mel til den ikke hænger ved skålen mere, gem dog lidt til at kunne forme bollerne.
lad dejen hæve i 30 min.
form bollerne til den størrelse du finder bedst og bag dem så ved 225 grader i ca 12-18 min på midterste gril.

Tips:

de bliver rigtig gode af at man lige pensler dem med enten æg eller olie man kan tilsætte mange ting til bollerne for at afveksle dem





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Boller uden æg

karakterer:
Opskriften er vist 14133 gange,
og udskrevet 120 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-12-16 21:57:35
synes ikke det hænger sammen at skrive uden æg og mælk, da ost er et mælkeprodukt...ret vildledende