squashbrød

squashbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er Fryseegnet

Indsendt af : Lise

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
50 g.smør
4 dl.mælk
1 dl.ymer
2 tsk.groft salt
2 spsk.sukker
200 g.reven squash (ej skrællet)
1 dl.frisk hakket persille
800-1000 g.hvedemel
 
Opskrift:
bland gær og sukker i en skål til gæren er helt opløst (det skal nærmest "smelte").

Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk. Tilsæt det til gærblandingen. Tilsæt ymer og reven squash. Tilsæt mel og ælt indtil dejen er smidig. Lad dejen hæve 1/2 time.

Form dejen til et stort brød, og placér på en bageplade med bagepapir. Lad brødet hæve i mindst 1/2 time.

Bag midt i ovnen ved 225 grader i ca. 1/2 time (hold øje med brødet).

Tips:

I stedet for ymer kan såvel bruges græsk yoghurt. Kan laves til boller ved samme fremgangsmåde, dog bages kun ca. 15 min.





karakterer:
Opskriften er vist 13776 gange,
og udskrevet 388 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-12 08:56:10
Jeg bager boller med udgangspunkt i denne opskrift, og de bliver super gode. Jeg bruger 500 g. hvedemel, 300 g. fuldkorn og tilsætter en håndfuld solsikkekerner. Ælter dejen på køkkenmaskine, den bliver temmelig klistret, så bollerne sættes på pladen med en ske. Jeg får ca. 18 stk. af sådan en portion.