Mousakka

Mousakka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Frederikke

Indsendt :      Red :
Mousakka, billede 4 Mousakka, billede 1 Mousakka, billede 2 Mousakka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
300 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
2 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
4 spsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Løg og hvidløg hakkes. Løg og hakket oksekød svitses i olie.

Auberginerne skæres i skiver og steges i olie.

Kød og auberginer lægges lagvis i et ildfast fad.

Tomatpuré, vand, salt og peber blandes og hældes over.

Fadet stilles i ovnen i 15 min. ved 200 grader.

Bouillon, majsstivelse og æg blandes og hældes over.

Fadet stilles i ovnen i 15 min. ved 200 grader, - til æggemassen er stivnet.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Moussaka

karakterer:
Opskriften er vist 38964 gange,
og udskrevet 769 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7568 (1801 kcal)
KJ pr. Pers. 1892 (450 kcal)
Vægt ialt 1808 gram
Vægt pr. Pers. 452 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 418 KJ (99 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 5.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-02 17:56:22
Ikke den bedste. Vi klart foretrække at tomatpureblandingen blev vendt i kødet, og 4 spsk. er jo 2 små dåser tomatpure, meget tomat til så lidt kød. Æggemassen lå mest rundt i kanten af fadet og ikke hen over som et lag.

  -   2009-08-02 15:25:53
det er en lækker ret, som er nem og overskuelig at lave. Ingredienserne er nemme at få fat på. altså den er nem at gå til, man skal bare lige et smut i brugsen først. jeg vil anbefale den til alle dem, som ikke lige kan finde på noget til aftensmaden