Bacon-bøf med kold kryddersauce

Bacon-bøf med kold kryddersauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bacon-bøf med kold kryddersauce, billede 4 Bacon-bøf med kold kryddersauce, billede 1 Bacon-bøf med kold kryddersauce, billede 2 Bacon-bøf med kold kryddersauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
2 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Kryddersauce:
3 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
1 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
1 tsk. Paprika, edelsuss
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kogte kolde kartofler
   
Opskrift:
Form kødet til 4 store, lidt flade bøffer. Smør et tyndt lag sennep på oversiden og vikl 2 skiver bacon over kors om hver.

Brun dem på hver side i det fedt der smelter af baconen, og steg dem ca. 4 minutter på hver side, efter hvor rosa bøffen skal være.

Krydderurtesauce:
Rør yoghurten med de hakkede krydderurter, og smag den til med paprika, salt og peber.

Rist kartoflerne på panden, mens bøfferne hviler.

Giv evt. lidt snittet peberfrugt til.

Tips:

Bøffen kan steges på grill, hvis vejret er til det.





karakterer:
Opskriften er vist 163824 gange,
og udskrevet 4342 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (41 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9137 (2175 kcal)
KJ pr. Pers. 2284 (543 kcal)
Vægt ialt 1935 gram
Vægt pr. Pers. 483 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 472 KJ (112 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 10.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-09-27 18:07:42
Grunden til at man ikke anbefaler rosa oksefars er netop fordi at det er fars. Der er mange flere bakterier i fars, fordi at det er hakket i så mange stykker. Et stort stykke helt oksekød, kan man roligt spise, selvom det er faktisk er råt indeni. Hele stykker kød er sterile indeni. Hakker man sin fars selv, lige inden man skal bruge det og bruger man kød af ordentlig kvalitet, kan man roligt spise rosa oksefars. Håber at jeg gjorde mig forståelig:-)

  -   2011-03-21 18:07:59
oksekød må man godt lave rosa, det er kun kyllinge kød og flæskefars der er stor risiko for at man bliver syg af.

  -   2011-03-17 16:08:51
Hvor køber i jeres kød? Man bliver ikke syg af at spise hakkekød, om man så spiste det rådt!!! Jeg er udemærket klar over at familien-danmark ikke kan finde ud af at lave mad, med mindre at alting skal koges og steges ihjel, men det betyder ikke at man bliver syg af at spise mad der er tilberedt rigtigt! Køb madvarer af god kvallitet, og tilbered jeres mad ordenligt. Bon Appetit.

  -   2011-01-16 12:34:21
- Mhm, lyder meget lækkert. Men lige et minus med en rosa hakkebøf :)

  -   2010-12-08 13:23:14
skal helt sikkert lave den i aften

  -   2010-08-20 15:50:14
lyder godt og lækkert

  -   2010-07-14 20:23:56
Ja, det er ikke så smart skrevet med de rosa hakkebøffer! Men det lyder ellers lækkert - skal helt sikkert prøves :)

  -   2010-04-14 23:58:38
Man kan blive syg af hakkebøffer der ikke er gennemstegt! Men ellers super lækkert ! :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er bare lækkert !

  -   2005-01-01 01:01:01
lyder spændende, men specielt

  -   2005-01-01 01:01:01
en lidt kras sennep i anbefaler- prøv med en mildere smagsvariant