Yakitori med okra og saltede agurker

Yakitori med okra og saltede agurker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Japan

JapanIndsendt :     

Ingredienser:
4 kyllingebrystfileter
1-2 bdt.Forårsløg (10 stk)
200 g.friske okra eller stykker af grøn peberfrugt
250 g.shitakesvampe
20 bambus eller træspyd
 olie til at pensle med
 
 Yakitori-sauce
0.75 dl.lys sojasauce
0.5 dl.sake
0.5 dl.mirin
2 tsk.sukker
 
 saltede agurker:
1 agurk
2 tsk.groft knust havsalt
 
Opskrift:
Saltede agurker:
Skræl agurken og flæk den på langs. Gnid salt på hele overfalden og lad den marinere mindst en halv time og gerne et par timer Skær agurken i skiver på 0.5 cm.

Læg træspyddene i vand. Tænd grill, eller varm en grillpande godt op.

Skær kyllingekødet i tern og sæt dem på grillspyd, så der er fire stykker kød på hvert spyd. Fordel stykker af forårsløg, halve okra og shitakesvampe på hver sine spyd.

Kog sojasauce, shake og mirin sammen til yakitori-saucen og smag til med sukker. Lad saucen simre i 5 minutter.

Grill kyllinge- og grøntsagsspyddene på den varme grill eller grillpande. Sørg for at grille dem på alle sider og pensl hele tiden med yakitori-saucen. De enkelte grillspyd har ikke samme tilberedningstid, det variere fra 3-10 minutter.

Server grillspyddene varme med japanske ris og saltede agurker.





karakterer:
Opskriften er vist 13486 gange,
og udskrevet 148 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-06-25 15:34:11
Den her ret er super lækker og smager guddomelig