Amerikanske pandekager 05

Amerikanske pandekager 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Goose

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.Hvede- eller speltmel
4 tsk.bagepulver
2 tsk.kanel ( IKKE kardemomme!)
1 Vaniljestang
4 økologiske æg
 skallen fra ½ citron
2 dl.mælk
 LIDTgroft salt (kan undværes!)
50 g.birkesød eller sukker
 
 Ahornsirup til servering
 
Opskrift:
Pisk mel, vaniljekorn, bagepulver, kanel, citronskal og mælk sammen i en skål. tilsæt evt. lidt mere mælk, men dejen skal være tykkere end alm. pandekagedej.

Del æggene i blommer og hvider.
Tag æggeblommerne og pisk dem i dejen, så den bliver blank.

Tag så æggehviderne og pisk dem stive med salt og sukker/birkesød, og vend dem meget forsigtigt i dejen med en ske eller en dejskraber.
Stil evt. dejen koldt i 1 time, hvis du har tid. Ellers bare et kvarter.

varm en pande op på god varme, og hæld olie på den. Der kan være 2 pandekager på en alm. pande. De er færdige, når de er brune på begge sider.

servér med ahornsirup.

Tips:

Pandekagerne hæver meget under bagningen, og derfor kan dejen i midten godt se rå ud. Men bare rolig, det er hemmeligheden, at de ikke skal bages helt på panden, men skal holdes varme og bages det sidste i en ovn på 100 grader.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Amerikanske pandekager

karakterer:
Opskriften er vist 12058 gange,
og udskrevet 154 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-04-01 16:16:40
hvorfor kan man ikke lave det på sin egen måde!! det hvar bare lige om man måtte det eller kigge efter noget.