Rugbrødslagkage a la Merete

Rugbrødslagkage a la Merete, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Kærnemælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : hellekiel

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 æg
125 g.sukker
120 g.revet, mørkt rugbrød
17 g.kakao
30 g.kartoffelmel
7 g.bagepulver
 
Opskrift:
Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
Tilsæt (blandet) rugbrød, kakao, kartoffelmel og bagepulver
Pisk æggehviderne (kan piskes som hele æg, men det bliver bedst hver for sig)
Vend æggehviderne i massen (forsigtigt. pisk endelig ikke)

Fordeles i 2 springforme, bages ved 200 gr i 15.20 minutter (til man kan se den løsner sig i kanten)
Tages ud og fryses indtil brug. (det er bedst at lægge lagkagen sammen når bundene er frosne, så fyldet ikke bliver tyndt)


½ liter fløde piskes til skum
300 gram frosne hindbær knuses let med en kødhammer, og blandet med knapt 1 dl sukker.
2/3 dele af flødeskummen blandes med hindbærrene og lægges mellem bundene, og ovenpå.
Resten af flødeskummen bruges som pynt rundt i kanten.

Tips:

Smager også rigtig godt med skovbær eller evt. blåbær.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rugbrødslagkage

karakterer:
Opskriften er vist 11567 gange,
og udskrevet 324 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu