Kalvesteg med sherrysauce

Kalvesteg med sherrysauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2500 g.kalvefilet med fedtkant - skåret af kalvekam
2 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
7.5 dl.vand
 
 Sherrysauce:
 stegesky fra kalvestegen
1 l.grundsauce (karoline) med mælk (2 kartoner)
0.75 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
0.5 dl.tør sherry, fx amontillado
 evt. kulør
 
 Vindruekompot:
50 g.smør
600 g.forårsløg i skrå stykker
800 g.halve blå og grønne vindruer uden sten
200 g.grofthakkede valnøddekerner
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Tilbehør:
3 kg.aspargeskartofler
 
Opskrift:
Rids kalvekødets fedtkant. Bind bomuldsgarn om stegen 5-6 steder, så den holdes sammen. Læg stegen på en rist i bradepanden og drys med salt og peber. Brun stegen nederst i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden. Steg kalvestegen færdig nederst i ovnen. Tag stegen ud efter ca. 40 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 65°. Steg evt. kalvestegen færdig de sidste 10 min. Lad den hvile tildækket i ca. 1/2 time.

Sherrysauce:
Kog stegeskyen ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl. Tilsæt grundsauce, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt sherry og smag saucen til.

Vindruekompot:
Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits halvdelen af forårsløgene i ca. 5 min. Tilsæt halvdelen af vindruer, valnødde- kerner, salt og peber. Svits i yderligere ca. 1 min. Smag vindruekompotten til og server straks. Svits resten på samme måde, evt. lige før anden servering.

Bruning:
Ca. 15 min. ved 250°.

Stegetid:
Ca. 50 min. ved 175°.





karakterer:
Opskriften er vist 29530 gange,
og udskrevet 1389 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-31 16:23:52
Mmh, smager forfriskende.

  -   2005-01-01 01:01:01
meget lækker ret - supergod