Andebryst a la stegt and til Mortens aften

Andebryst a la stegt and til Mortens aften, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andebryst

HøjtidMortens aften

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Andebryst a la stegt and til Mortens aften, billede 4 Andebryst a la stegt and til Mortens aften, billede 1 Andebryst a la stegt and til Mortens aften, billede 2 Andebryst a la stegt and til Mortens aften, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Andebryst a ca. 300 g 1 andebryst beregner vi til 300 g.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Sauce:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Kulør
   
Opskrift:
Andebrysterne sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog. Skummes grundigt og småkoger ca. 1 time.

Andebrysterne afkøles i lagen og sættes i køleskab til næste dag.

Næste dag fjernes fedtet fra toppen, (fedtet gemmes) og gryden bringes i kog og brysterne står lidt og får lidt varme.

Brysterne tages op, duppes tørre og lægges i et ildfast fad eller bradepande. Fedtet smeltes og hældes over brysterne. Grilles 5-10 minutter øverst i ovnen til skindet er gyldent.

Sauce:
Smørret smeltes og melet røres i, andesuppe tilsættes lidt efter lidt, og saucen farves med kulør og smages til med salt og peber, (pas på med saltet da suppen er salt).

Serveres med kogte kartofler, brunede kartofler og rødkål.

Tips:

Der kan også bruges 2 stk. andebryststege med ben og skind a. ca 500 g.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Andebryst a la stegt and

karakterer:
Opskriften er vist 112508 gange,
og udskrevet 2362 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4005 (953 kcal)
KJ pr. Pers. 2002 (476 kcal)
Vægt ialt 643 gram
Vægt pr. Pers. 321 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 622 KJ (148 kcal)
Protein 18.9 gram
Fedt 7.2 gram
Kulhydrat 2.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-06 16:06:01
Perfekt and, mørt og saftig. Skal helt klart laves igen.

  -   2016-12-02 18:43:56
Perfekt and, mørt og saftig. Skal helt klart laves igen.

  -   2016-11-10 20:59:07
Perfekt and, mørt og saftig. Skal helt klart laves igen.

  -   2013-11-09 14:03:32
en hel andebryst 1300

  -   2012-11-05 11:37:51
Hejsa Prøv at koge nogen blå blommer med hel kanel samt lidt sukker, de skal ikke koges længe der må godt væer lidt bid i dem. evt i stedet for rødkål.

  -   2012-01-08 12:04:55
Kan kun tilslutte mig Kirstens kommentar!

  -   2011-07-31 17:49:34
Jeg var meget skeptisk. Bange for, at jeg kogte smagen og kraften ud af andebrysterne. Men jeg må indrømme, at det blev som langtidsstegt andesteg. Super super super godt. Og nu bruger vi det på samme måde til grill.

  -   2008-10-30 09:34:02
Det var dejlig nemt, så selv en teenager kunne servere and *G*