Nonna Marias frugttærte

Nonna Marias frugttærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Betina Folsing

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bunden:
250 g.Smør
500 g.hvedemel
250 g.Sukker
 lidtrevet citronskal
1 knsp.salt
 Bagepulver
 
 Cremen:
4 æg
80 g.hvedemel
1 l.sødmælk
350 g.Sukker
1 brevvanillesukker
 
 Frisk frugt f.eks.:
2 kiwi
1 banan
2 bakkerjordbær
1 bakkesolbær/skovjordbær eller andre små bær
15 vindruer
 
 Gelé:
4 dl.Lys sødet frugtsaft
4 Husblas, blade
 
Opskrift:
Tilberedning af bunden:
Bland sukker og smør godt, tilsæt æg, citronskal og lidt salt. Ælt melet langsomt i som det sidste. Bagepulver og sukker blandes godt.

Tilberedning af cremen:
Pisk sukker, æg, vanille og mel sammen i en gryde over svag varme. Tilsæt derefter kogende mælk og lad det hele koge nogle minutter til det tykner. Stil til afkøling.

Tilberedning af geléen:
Husblasen udblødes i koldt vand (1 blad pr. dl. væske), smeltes og røres i den lune saft. Afkøles og dubbes på kagen når geléen begynder at blive tyk.

Afslutningen:
Rul dejen ud med rigeligt mel, og stil den i ovnen i 7-10 minutter ved 200 grader. Lad den hvile i 30 minutter, så den er lunken. Læg bunden på et kagefad, og dæk den med et tykt lag creme. Dekorer den med frugt og dub geléen forsigtigt på frugten med en pensel.





karakterer:
Opskriften er vist 7848 gange,
og udskrevet 181 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu