Daim islagkage 03

Daim islagkage 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Daim

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Stefan Nielsen

Indsendt :      Red :
Daim islagkage 03, billede 4 Daim islagkage 03, billede 1 Daim islagkage 03, billede 2 Daim islagkage 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
3 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
150 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
  Is:
2 Daimbar 1 daimbar vejer 28 gram.
3 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
45 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bund:
Pisk æggehvide og sukker til en stiv masse. Mandlerne blendes og vendes forsigtig i i. Hæld dejen i en velsmurt springform. Bases nederst i en forvarmet ovn ved 165 grader C. alm. ovn i ca 45 min.

Is:
Pisk æggeblommer og sukkes til en stiv masse. Fløden piskes stiv og vendes forsigtigt i æggemassen sammen med den grofthakkede daim. Tag lidt daim fra til pynt

Vend den afkølede kagebund ud af formen: Rengør formen beklæd den med bagepapir og læg bunden tilbage i formen. Hæld iscremen over bunden og stil formen 2 timer i fryseren. Pynt kagen med den hakkede daim og evt. lidt flødeskum.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Daim islagkage

karakterer:
Opskriften er vist 215469 gange,
og udskrevet 3720 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (68 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13080 (3114 kcal)
KJ pr. Pers. 2180 (519 kcal)
Vægt ialt 836 gram
Vægt pr. Pers. 139 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1564 KJ (372 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 24.1 gram
Kulhydrat 33.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-27 14:43:46
Har lavet den nogle gange og alle, der har smagt den, synes meget godt om den - mange roser. Synes der er for lidt is i forhold til bunden, så jeg har anvendt 5 dl fløde i stedet for e angivne 3 dl.

  -   2018-08-07 14:42:23
Dejlig nem og lækker dessert/kage. Kan laves et par dage før man skal bruge den - herligt

  -   2018-02-06 13:13:37
Jeg bruger Daim der svarer til 120 gram. 0,5 dl almindeligt sukker er ikke for meget, det er jo is og ikke salat. Man kan også bruge 4 blommer og 4 hvider og resten i de samme mængder. Så bliver der lidt mere is til dem, der er til det.

  -   2016-10-04 06:47:03
Super islagkage, der her i familien, både hitter hos børn og voksne. Dog vil jeg lave ekstra is næste gang, da der efter vores smag er for meget bund - og for lidt is. Jeg kommer bagepapir i formen, inden den bliver bagt, så behøver bunden ikke tages ud / løsnes, men bare afkøles, inden selve ismassen kommes på og det puttes i fryseren. Den skal så bare tages op 10-15 minutter inden servering, for at få den pæn ud af formen.

  -   2014-05-24 21:29:20
Hvor lang tid før den skal serveres tages den ud af fryser? Hvis man har lavet den et par dage i forvejen.

  -   2014-05-14 18:49:11
det er de små daimbar, altså opskriften siger 2 daimbar og det svarer til en pakke med 2 stk. indeni :-) Hvor meget mindre sukker putter du i Line???

  -   2014-05-11 15:54:17
Det er de normale daim. Den er fantastsk

  -   2014-05-08 15:32:29
Den lave karakter skyldtes udelukkende bunden.... Piskede æggehvider og sukker stift, som der står og endte op med marengs med mandler ... Hvilket jo egentlig giver meget mening. Fremgangsmåden må være anderledes ??? Isen er fantastisk :)

  -   2013-10-21 22:43:37
Hvor store skal de der daim bar være?

  -   2013-03-16 15:36:06
Denne opskrift har jeg brugt i flere år, dog kommer jeg mindre sukker i både bunden og selve isen - og det gør den kun bedre! Og den kan SAGTENS laves lang tid i forvejen... Nogle gange har jeg haft en til at ligge i fryseren i flere måneder uden betydning...

  -   2012-05-06 18:12:02
Smager nøddebunden bedst lavet af mandler eller hasselnødder?

  -   2012-04-26 12:36:11
Kan man lave den 10 dage i forvejen uden der sker noget ved det ?

  -   2009-12-06 22:32:54
Det er en super lækker dessert. Den er sprød og sød og har mange positive tilbagemeldinger på denne, prøv den! :)

  -   2009-09-04 15:11:13
Nemt og godt kage, eller dessert.

  -   2008-09-02 12:02:38
super nem dessert og meget lækker.