Marengslagkage med ribs

Marengslagkage med ribs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Bær - Ribs

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Marengslagkage med ribs, billede 4 Marengslagkage med ribs, billede 1 Marengslagkage med ribs, billede 2 Marengslagkage med ribs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Marengsbunde:
4.5 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Ribscreme:
300 gram Ribs, friske 1 dl. ribbede ribs vejer ca. 70 gram.
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Æggehviderne piskes halvstive, sukker tilsættes og der piskes videre. Tegn 2 cirkler ca. 22-24 cm i diameter på 2 stykker bagepapir. Fordel dejen på de 2 cirkler.

Bag dem midt i ovnen ved 125 grader C alm. ovn i ca. 1½ time og lad bundene køle i ovnen med åben låge.

Smelt chokoladen og pensl det på bundene og lad det stivne.

Ribscreme:
Ribsene koges op med sukkeret ved svag varme og koger for svag varme omkring 20 minutter.

Bærrene passeres gennem en fintmasket sigte og køles helt af.

Piskefløden piskes stiv og bærpureen vendes i.


Bundene lægges sammen med ribscremen og pyntes evt. med friske ribs.





karakterer:
Opskriften er vist 65080 gange,
og udskrevet 1080 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17191 (4093 kcal)
KJ pr. Pers. 2865 (682 kcal)
Vægt ialt 1410 gram
Vægt pr. Pers. 235 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1219 KJ (290 kcal)
Protein 2.5 gram
Fedt 15.9 gram
Kulhydrat 35.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-07-02 22:39:23
Der "saften" altså det som er presset gennem sigten, men det er jo ikke saft men mere en pure, og synes du den er for tynd kan den koges lidt videre

  -   2016-07-14 11:08:22
Der er for lidt sukker i marengsdejen den bliver for tynd,

  -   2016-05-08 10:55:08
er det de presset ribs eller saften man skal vende i flødeskummet. tænkte at hvis det er saften, bliver fyldet meget tyndt

  -   2014-07-27 11:30:17
.fantastisk, vi gør det igen

  -   2010-07-29 20:02:15
brug friske ribs med eller uden sukker blandet i flødeskummet. Kagen bliver mindre sød.

  -   2009-07-26 16:30:57
Den er lidt rigelig sød synes jeg. Men i små portioner smager den godt. Derfor valgte jeg at smide den i fryseren. Så får man en is-lagkage i stedet for og den holder længere :) Man kan også sagtens bruge andre bær. Jeg brugte brombær, da jeg ikke kunne finde ribs. Har man meget flødeskum med bærblanding til overs, kan det fryses i små bægere hvor man evt. stikker en pind i - så har man da også lige til små fløde-ispinde.

  -   2009-05-25 16:38:58
Er det rigtigt at marengsdejen skal være tynd? har fulgt opskriften nøjagtig.

  -   2008-07-14 07:51:37
Der kan også bruges solbær i stedet for ribs.

  -   2008-07-14 07:50:52
Jeg er bange for at bundene vil blive meget uens bagte hvis du sætter 2 plader i en almindelig ovn, ellers skal de jo bages af 2 gange, og så tager det hele dagen.

  -   2008-07-14 02:02:12
Skal der nødvendigvis bruges varmluftovn til bagning af marengsbunde?