Fuldkornsboller

Fuldkornsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5 dl.hvedekerner
5 dl.skummetmælk
50 g.gær
2 tsk.salt
1 spsk.olie
200 g.kvark eller yoghurt naturel
8 dl.grahamsmel
5 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Læg hvedekernerne i blød i vand i ca. 2 timer.

Varm mælken og opløs gær heri. Tilsæt salt, kvark, olie. Derefter tilsættes 1 dl af hvedekernerne, grahamsmelet og hvedemelet. Rør massen godt sammen og lad den hæve på et lunt sted i 30 minutter.

Ælt dejen igen og form den til boller. Læg dem på en plade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 20 minutter.

Bollerne pensles med lunkent vand. Knus nogle hvedekerner og strø dem over bollerne.

Bages i ca. 15 minutter ved 225 grader.





karakterer:
Opskriften er vist 48427 gange,
og udskrevet 898 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-18 21:17:16
hvordan kan man kalde dem fuldkorn boller ???????