Gratineret skolæst med grønsager i sur-sødsauce

Gratineret skolæst med grønsager i sur-sødsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anne-Catharina

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Gratineret skolæst:
700 g.Skolæstfilet
50 g.smør
0.5 dl.rasp
1 spsk.hakket persille
1 tsk.hakket korianderblade
1 spsk.soja
 En smule finthakket hvidløg
 Salt
 peber
 
 Grønsager i sur-sødsauce:
2 gulerødder
2 persillerod
2 løg
0.5 ananas
1 dl.eddike
75 g.sukker
2 spsk.tomatpure
0.5 tsk.pimenton (røget paprika)
 Lidtmaizena
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Gratineret skolæst: Skær skolæstfileter i 4 eller 8 styk ker, og tilsæt salt og peber. Bland rasp, persille, koriander, soja og hvidløg, og fordel det over fisken. Steg fisken ved 250-300 overvarme, indtil raspen er gylden. Når fisken er hvid i bunden, er den gennemtilberedt.


Grønsager i sur-sødsauce:
Rens grøntsager og ananas, og skær dem ud i stykker á ca.3 cm længde og 1 cm på de andre leder. Kog løg i vand med lidt salt, tilsæt persillerod i det samme vand, og tilsæt derefter gulerødder. Grøntsagsvandet tilsættes eddike, sukker, tomatpure og pimenton (gem halvdelen, som kan tilsættes til sidst, da det varierer meget i styrke). Kog op og jævn med maizena udrørt i lidt vand. Til sidst tilsættes grøntsager og ananas.


Anret grøntsager i sur-sødsauce i bunden af tallerkenen, sæt fisken herpå. Retten serveres med ris og salat.





karakterer:
Opskriften er vist 9431 gange,
og udskrevet 227 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-21 23:36:35
Skolæst er en bundfisk som lever på 100-2000 meters dybde. Den kan blive op til ca. 1 meter. Mange fisk taber halespidsen under fangst. Den findes i det meste af det nordlige Atlanterhav fra vest for Irland til Nord-Norge, Island, Grønland og det nordøstlige Nordamerika. I danske farvande indtil dybere dele af Skagerrak.