Kalkunbryst med mangosalat 02

Kalkunbryst med mangosalat 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Thomas Jensen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Ris:
1 dl.vilde ris (ca. 75 g)
3 dl. vand
0.5 tsk.groft salt
 
6 dl.løse ris parboiled (ca. 480 g)
9 dl.vand
1.5 tsk.groft salt
 
 Kalkunbryst:
25 g.smør eller andet fedtstof
1 kalkunbryst (ca. 1 kg)
4 dl.hønsebouillon
2.5 dl.Karolines Køkken piskefløde
1 tsk.honning
2 spsk.indonesisk sojasauce
2 tsk.fintrevet frisk ingefær
1.5 spsk.lys saucejævner
 
 Mangosalat:
1 hovedsalat (ca. 125 g)
2 modne mangofrugter i tynde både (ca. 400 g)
0.5 dl.friskpresset appelsinsaft
 
Opskrift:
Ris:
Skyl de vilde ris godt. Bring vand og salt i kog i en gryde og tilsæt vilde ris under omrøring. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 40 min. Kom de løse ris i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Kalkunbryst:
Lad imens smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kalkunbrystet ca. 3 min. på hver side (ca. 6 min. i alt). Tilsæt bouillon, piskefløde, honning, sojasauce og ingefær. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend kalkunbrystet og kog det i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 70°. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. Pisk saucejævner i stegeskyen og bring den i kog. Kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. og smag til.

Mangosalat:
Fordel salatblade og mangofrugter på tallerkener og dryp appelsinsaft over.

Tips:

Ved serveringen: Bland de 2 slags ris og server dem i en varm skål. Tips: I stedet for mangofrugt kan man anvende papajafrugt. Man kan købe en færdig blanding af løse og vilde ris.





karakterer:
Opskriften er vist 6869 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu