Kanelbrød (Amo)

Kanelbrød (Amo), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
150 g.smør eller margarine
50 g.gær
50 g.sukker
1 æg
1.5 dl.mælk
 
 Fyld:
2 tsk.kanel
 
 Pynt:
15 g.Perlesukker/Tesukker
 
Opskrift:
Husk, alt de skal bruge til gærdeje, skal have stuetemperatur, inden de begynder, så bliver dejen nemmere at arbejde med, og resultatet bedre. Mælken lunes, hældes i et fad, og heri opløses gæren, husk gæren ikke må varmes med. Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Dejen deles i 2 lige store dele, som formes til kugler, der hviler 2-3 minutter. Kuglerne slås flade, drysses jævnt med kanel og formes derefter som franskbrød, anbringes på en smurt plade og sættes til hævning til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Pensles med æggestrygelse, drysses med groft sukker og bages på ovnens nederste rille ved 200 grader C i ca. 20 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

827





karakterer:
Opskriften er vist 8507 gange,
og udskrevet 179 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu