Søsterkage med æbler

Søsterkage med æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
300 g.smør eller margarine
50 g.sukker
50 g.gær
3 æg
100 g.rosiner
50 g.sukat
1 tsk.kardemomme
0.5 dl.mælk
 
 Pynt:
2 æbler skåret i skiver
 kanelsukker
50 g.Perlesukker/Tesukker
 lidthakkede mandler
 
Opskrift:
Husk, alt de skal bruge til gærdeje, skal have stuetemperatur, inden de begynder, så bliver dejen nemmere at arbejde med, og resultatet bedre.

Mælken lunes, hældes i et fad og heri opløses gæren. Husk, gæren må ikke varmes med. Melet og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, som deles i 2 lige store dele, formes til kugler og hviler et pr minutter.

Hver dejkugle anbringes i en smurt lagkageform ca. 24 cm. i diameter og klappes ud til formens kant. Ovenpå fordeles æblestykkerne, som er vendt i kanelsukker, der kan evt. drysses lidt hakkede mandler og tesukker ovenpå. Sættes til hævning til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 30 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

832





karakterer:
Opskriften er vist 8134 gange,
og udskrevet 144 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu