Tivoli-kager

Tivoli-kager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mørdej:
125 g.smør eller margarine
85 g.sukker
1 æggeblomme
200 g.hvedemel
 
 Fyld:
1 spsk.smør
100 g.sukker
50 g.kogt mellemstor kartoffel
50 g.mandler
1 æggehvide
 
 Glasur:
200 g.flormelis
2-3 spsk.appelsin- eller citronsaft
 få dråber rød frugtfarve
 
 Pynt:
 Ristede snittede mandler
 
Opskrift:
Dejen æltes således: Smør, sukker og æggeblomme røres sammen, heri blandes hvedemel, dejen æltes sammen og lægges koldt.

Rulles derefter ud til en firkant, ikke alt for tynd, og flyttes over på en smurt plade.

Fyldet røres sammen:
Smør og sukker røres blødt med den kogte, mosede kartoffel og de smuttede hakkede mandler, og til sidst blandes den stiftpiskede æggehvide i. Mandeldejen smøres over dejen, og kagen bager ved 225-250 grader C i ca. 12 minutter. Kagen afsvales og glaseres derpå med den rosafarvede glasur (brug ikke for mange dråber frugtfarve). Groftsnittede mandler ristes i ovnen ved eftervarmen og drysses over. Kagen skæres derefter ud til firkanter eller snitter.

Tips:

214





karakterer:
Opskriften er vist 8552 gange,
og udskrevet 95 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu