Tivolikager

Tivolikager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Tivolikager, billede 4 Tivolikager, billede 1 Tivolikager, billede 2 Tivolikager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Linsedej:
100 g.smør
125 g.hvedemel
25 g.sukker
1 æg
 
 Marengs:
1.5 æggehvide, past.
175 g.sukker
 
 Romcreme:
1 husblas, blad
25 g.sukker
2 æggeblommer, past.
0.25 dl.rom
 romessens
 
 Fyld:
2 dl.piskefløde
100 g.hindbærmarmelade
 
 Pynt:
 Pyntegele
 
Opskrift:
Linsedej:
Smør og mel hakkes sammen, sukker tilsættes og dejen samles med sammenpisket æg, tilsæt ikke hele ægget på en gang.

Dejen kan evt. køles lidt ned i køleskab inden den rulles ud til 2 mm. tykkelse. Vi ruller ud mellem 2 stykker witawrap og bruger også det nederste stykke når dejen skal flyttes.

8 linseforme sættes tæt sammen og dejen lægges herover, dejen trykkes forsigtigt ned i formene og kanten skrabes fri. Overskudende dej kan samles og bruges igen. Bag linserne ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 13 minutter.


Marengs: Æggehviderne piskes stive.
Tilsæt sukker lidt efter lidt hvorefter massen piskes til den er helt stiv og sej ca. 5 minutter. Kom marengsmassen i en sprøjtepose.

Tegn evt. 8 cirkler på ca. 6 cm. og sprøjt marengsmassen ud heri, ca. 2 cm i højden.

Bages ved 125 grader C. alm. ovn på midterste rille i ca. 30 minutter. Afkøles helt inden samling.


Romcreme:
Start med at lægge husblasbladene i blød i koldt vand ca. 10 minutter. Sukker og æggeblommer piskes hvide. Smelt husblasen i en lille gryde i det vand som hænger ved, rør rommen i husblasen og rør det i æggesnapsen under konstant omrøring. Lad dette stå i kort tid mens du pisker flødeskummet.


I bunden af linserne kommes ½ spsk. hindbærmarmelade. Herefter sprøjtes der en krans af flødeskum, vi bruger sprøjtepose med stjernetyld.

De helt kolde marengs dyppes i romcremen, kan evt. stilles til afdrypning på bagepapir inden de sættes oven på flødeskummet.

Til slut tegnes der en spiral på toppen med pyntegele.





karakterer:
Opskriften er vist 6649 gange,
og udskrevet 65 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu