Æblestænger

Æblestænger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

KagerRet : Kager - Stang

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.hvedemel
175 g.smør eller margarine
100 g.sukker
1 æg
4 tsk.bagepulver
2 dl.fløde eller mælk
 
 Fyld:
 Æblesnitter af 4-5 æbler
2 spsk.sukker
2 tsk.kanel
 
 Pynt:
 Æggestrygelse
 Sukker
 
Opskrift:
Hvedemel hvori bagepulveret er sigtet, og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.

Dejen deles i to lige store dele, der rulles ud i ca. 20 cm’s brede og 35 cm’s længde.

Æblestykkerne lægges i en stribe på midten af dejen, og kanel og sukker drysses over. Den ene side af dejen foldes ind mod midten over fyldet, dernæst den anden. Sørg for at den sidste flig går lidt ind over den anden og tryk forsigtigt fligen ned.

Pensles med æggestrygelse, drysses med sukker og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.


Dybfrysning:
Brødet lægges i en plasticpose eller pakkes ind i aluminiumsfolie eller fryse folie, mens det endnu er håndvarmt, og opbevares i dybfryseren ved -18 grader i op til 6 måneder.

Optøning:
I stuetemperatur optøs brødet på køkkenbordet indpakket i fryseemballagen på ca. 2-2½ timer I en forvarmet ovn, 200 grader C optøs brødet på 15-20 minutter.

Tips:

842





karakterer:
Opskriften er vist 15505 gange,
og udskrevet 323 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-27 21:48:47
Uhh... De var gode med friske æbler sammen med Meyers æblekompot i (kogt med æbleeddike og sukker)