Fuldkornsrugbrød Diabetes

Fuldkornsrugbrød Diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Erfaren diabetiker

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
3.3 dl. Mørkt hvidtøl 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
2 tsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
   
Opskrift:
Gæren udrøres i øllet.
Honning, olie, salt, rugmel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage.
Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 1½ time.

Dejen æltes godt igennem (her bruges det sidste mel) og formes til et stort brød. Brødet lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver i ca. 45 min.

Brødet snittes på langs med en skarp kniv og pensles med vand. Drysses evt. med havregryn. Bages i ca. 35 min. ved 200 gr. på næstnederste ovnrille.

Når brødet er bagt, lægges det på en rist og afkøles. Kan spises, når det er koldt.

Tips:

Brød bagt med fuldkornsmel er særdeles velegnet til diabetikere, da disse ikke må spise brød, der er bagt (udelukkende) af almindeligt rugmel, der giver en alt for stor og hurtig stigning af en diabetikers blodsukker.





karakterer:
Opskriften er vist 30412 gange,
og udskrevet 1017 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9217 (2194 kcal)
KJ pr. Brød 9217 (2194 kcal)
Vægt ialt 947 gram
Vægt pr. Brød 947 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 973 KJ (231 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 48.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-07-08 12:39:42
Hvis du erstatter hvidtøl, salt og honning med, 1 spsk rålakridspulver og vand, udelukker olie og erstatter det halve af hvedemelet med grahamsmel, så får du et brød, der med rette kan kaldes for diabetesvenligt og som smager fantastisk tillige med ;-)

  -   2012-07-01 20:28:38
Kan jeg putte kerner i (f.eks. Græskarkerner), for at gøre det lidt mere spændende? Og skal jeg i så fald regulere væskeindholdet eller hæve/bagetid?

  -   2012-06-21 12:41:19
hvor mange skiver bliver der ca. til? Og hvis jeg hellere vil bage brødet i en form for at få det "rugbrøds-formet" skal jeg så ændre på hæve-/bagetiden?

  -   2010-10-17 11:44:40
Er det korekt med en bagetid på kun 35 min. jeg har endnu ikke bagt et rugbrød der ikke skulle have 1-1,5 time

  -   2009-04-08 09:05:41
Suk. Der er INGEN forskel på hvedemel og sukker. Selv brød med 8% fibre må ikke indeholde mere end max 5% hvedemel og sukker.