Mini-rugbrød Madpakkebrød Diabetes

Mini-rugbrød Madpakkebrød Diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 40 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Erfaren diabetiker

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
3 dl.skårne rugkerner
3 dl.kogende vand
1 flaskemørkt hvidtøl
50 g.gær
3.5 dl.kærnemælk
3.5 dl.hvid hvede
1 spsk.groft salt
1 kg.fuldkornsrugmel
1 håndfuld havregryn
 
Opskrift:
Lad rugkernerne trække 1 time i det kogende vand. Tilsæt øl og rør gæren ud i blandingen. Tilsæt kærnemælk, hvid hvede og salt. Ælt blandingen med en dejkrogene på en håndmixer på mellemste hastighed i ca. 10 minutter.

Ælt rugmel i med hænderne lidt efter lidt. Lad dejen hæve dækket af et fugtigt klæde et lunt sted i ca. 1 time.

Beklæd en bradepande (ca. 34x40 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Glat dejen med en dejskraber dyppet i koldt vand. Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Skær dejen igennem 4 gange på den korte led og 7 gange på den lange - i alt 40 minirugbrød. Pensl med vand og drys med havregryn. Sæt rugbrødene nederst i en kold ovn, indstil på 200 grader og bag minirugbrødene i ca. 40 min.

Sluk ovnen og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 10 min.

Bræk de afkølede brød fra hinanden.

Tips:

Brødene kan fryses ned. Brødene indeholder masser af fibre og er derfor særdeles velegnede til diabetikere. Mængden af sukker i hvidtøllet er så minimal, at den er uden betydning for en diabetiker.





karakterer:
Opskriften er vist 20123 gange,
og udskrevet 480 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-11-08 06:51:17
Hvidtøl, kærnemælk og hvid hvede gør brødet ikke bør spises af diabetikere.

  -   2011-10-18 14:38:29
Hvor mange kulhydrater er der i denne opskrift - på forhånd tak.