Sønderjyske peberkager

Sønderjyske peberkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.hvedemel
125 g.smør eller margarine
100 g.lyst farin
50 g.sirup
25 g.finthakkede nødder eller mandler
1 tsk.nelliker
1 tsk.kanel
0.5 tsk.hjortetaksalt
 
Opskrift:
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.

Dejen deles i fire lige store dele, som trilles ud i pølser på ca. 15 cm’s længde og sættes til afkøling, gerne i køleskab, til de er så faste, at de kan skæres uden at miste facon.

Hver pølse skæres ud i skiver, ca. 30 stk. af hver, sættes på en let smurt plade og bages på ovnens midterste rille ved 200 grader C i 5 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Når kagerne er bagt, sættes de til afkøling på en bagerist.

Tips:

1 portion giver ca. 120 stk.





karakterer:
Opskriften er vist 7429 gange,
og udskrevet 130 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-27 15:53:01
jeg elsker peger-kager, men jeg synes de er lige for tørre.. ! :D der er lidt for meget mel! :)